ژست اپتیک

۱۰ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

هواوی سال گذشته ی میلادی، گوشی آنر پلی، درفش دار گیمینگ گوشی های آنر را رونمایی کرد. آنر پلی مقدماتی گوشی هواوی بود که از فناوری اختصاصی ویژه ی این شرکت برای ورزش های ویدئویی با نام GPU Turbo یکروز می ببرد. GPU Turbo درحقیقت مجموعه ای از ابزارهای نرم افزاری مخصوص است که عملکرد دستگاه را هنگام اجرای بازی ها گشایش می بخشد. البته به دنبال عرضه ی آنر پلی، حضور این فناوری را در گوشی های دیگر آنر و هواوی همچنین شاهد بودیم. 

افزون به خشکی امدن این، بسیاری از شریک شدن های سازنده ی گوشی فناوری های مثل با GPU Turbo را طراحی و دستگاه هایشان را به آن ها فراهم کردند. تعلق مندان بوسیله گوشی آنر پلی هواوی شدیدا منتظر بودند در سال سیال میلادی، مدل متاخر این گوشی قدرتمند شناساندن و روانه ی راسته شود.  بااین حال، چینی ها مدلی از این گوشی را با تراشه ی کرین ۷۱۰ معرفی کردند که با کرین ۹۷۰ به کاررفته در مدل پیشین مقایسه کردنی نبود. شایان ذکر است عرضه نشدن استاندارد قدرتمند جدید در سال ۲۰۱۹، تنها خبر بد برای علاقه مندان بوسیله آنر پلی زدودن. براساس اعلام رسمی، هواوی نیت ندارد EMUI 10 که مبتنی بر سیستم عامل اندروید ۱۰ است، برای گوشی آنر پلی منتشر کند.



ورق ی توییتر شعبه ی هند همدستی آنر ساعاتی پیش با توییتی متاخر به روزرسانی شد. براساس این توییت، آنر پلی ۲۰۱۸ قرار نیست به رابط کاربری EMUI 10 مجهز شود. گستردن جدیدترین نسخه ی EMUI برای این گوشی می توانست به معنی بوسیله روزرسانی شدن سیستم عامل آن به اندروید ۱۰ باشد.

درابتدا، بوسیله صورت مستقیم بوسیله منتشرنشدن اندروید ۱۰ برای آنر پلی اشاره ای نشده بود؛ درنتیجه، چند کاربر از احتمال پاشیدن جدیدترین نسخه ی اندروید برای این گوشی پرسیدند که صفحه ی توییتر نمایندگی ی هند آنر داخل جواب آن ها گفت: «EMUI 10.0 / اندروید Q برای این گوشی دردسترس قرار نخواهد گرفت». ظاهرا برهان این اتفاق، برخی محدودیت های رقیق افزاری آنر پلی هستند. درواقع، آنر پلی برای اینکه بتواند با اندروید ۱۰ نیز عملکردی نیکوترین داشته باشد، بوسیله شاداب اسباب قدرتمندتری احتیاج دارد.

درون توییت مذکور آمده است: متشکریم از اینکه سؤ التان را با ما مطرح کردید. متأسفانه باید بوسیله شناسایی برسانیم EMUI 10.0 / اندروید Q به دلیل برخی محدودیت های رقیق افزاری بخاطر گوشی شما دردسترس قرار نخواهد گرفت؛ زیرا آنر پلی برای عملکرد بهترین در اندروید ۱۰ بوسیله سخت افزار زورمند تری نیازمند است. از حساسیت و صبوری تان سپاسگزاریم.

داخل اثر نشر این توییت، فدایی کاربران مدعی شدند هواوی عمدا عزیمت ندارد اندروید ۱۰ را برای آنر پلی منتشر کند. این افراد بوسیله نعوظ ویژه بوسیله قدرت تراشه ی کرین ۹۷۰ اشاره می کنند. فراموش نکنید کرین ۹۷۰ تا اینکه در مقایسه با تراش های سال ۲۰۱۹ نیز عملکردی عالی از خود نشان می دهد. فردی که در توییتر از شمار کاربری آنر هند درباره ی احتمال ترویج اندروید ۱۰ پرسیده بود، داخل جواب توییت بالا نیز گفت این بهانه ها به هیچگاه اسکناس منطقی نیستند. گوشی آنر ۸ ایکس با تراش ی کرین ۷۱۰ عرضه می شود که قدرت بسیار کمتری درمقایسه با کرین ۹۷۰ دارد؛ اما راحتی است به EMUI 10 به روز شود. 



افزون براین، هواوی اثر ۲۰ را داریم که همچون آنر پلی از تراشه ی کرین ۹۷۰ بهره می ببرد و قرار است سیستم عامل اندروید ۱۰ را تو قالب جدیدترین نسخه ی EMUI دریافت درنگ. حتی گوشی های قدیمی دیگری نیز بسان آنر ۱۰ و آنر ویو ۱۰ هستند که فراغت است به جدیدترین نسخه ی رابط کاربری اختصاصی هواوی به روزرسانی شوند.

شمار زیادی از دارندگان آنر پلی در ذیل توییت یادشده درباره ی این غرض هواوی بروز ناامیدی کرده و بسیاری از آن ها گفته اند به دلیل پشتیبانی ضعیف آنر، دیگر عزم ندارند گوشی های این شرکت را بخرند. گوشی آنر پلی در ژوئیه ی ۲۰۱۸ با اندروید ۸/۱ اوریو نمایش شد و بعدا به روزرسانی اندروید ۹ پای را دریافت کرد. 

دیدگاه شما کاربران زومیت درباره ی تصمیم جدید آنر چیست؟

بیشتر بخوانید:هواوی درحال مذاکره با شرکت های آمریکایی برای اعطای مجوز 5G استهواوی نوا 5z معرفی شدکنترلر گوگل استیدیا از ابتدای فقره بوسیله عارض بی سیم با گوشی و رایانه کار نمی کندرندرهای هواوی مدیاپد M7، نخستین تبلت با ورق نمایش حفره دار را مدال می دهندنوا 5 زد هواوی با دوربین چهارگانه در پوستری رسمی مشاهده شد
به گزارش ایسنا و بوسیله نقل از دیلی میل، ذره نقره ای صحرای مبصر آفریقا(اگر محاسبات پهلو مبنای قد انسان باشد و فرض کنید یک انسان بتواند ۱۰۸ موافق کشش بدنش بدود) قادر است با سرعتی معادل ۳۶۰ مایل پیاده شدن زمانه (۵۸۰ کیلومتر در ساعت) بدود.

 این موجود کوچک که سریع العمل ترین مورچه جهان است، نسبت به جثه خود، از یک یوزپلنگ اندوه سریع تر می تبخیر.

به گفته محققان سرعت انقباض ماهیچه مورچه به محدودیت های فیزیلوژیکی نزدیک است.

این ذره با چرخاندن زبر العاده سریع شش پای کوچک خویشتن به رکورد سرعت ۸۵۵ میلی متر در ثانیه روان است.

این سرعت ذره را قادر می سازد تو هر ثانیه ۵۰ گام بردارد. بخاطر تصور این میزان می توان مورچه را با "یوسِین بولت" سریع ترین انسان دنیا مقایسه کرد.

بولت می تواند در لحظه ۴ شلنگ بردارد.

علاوه پهلو این مورچه نقره ای صحرای بزرگ آفریقا این فرمان را در گرم ترین خال کره زمین ادا می دهد. جایی که خورشید بی رحمانه می تابد.

این ذره ها زمانی که گرمترین هنگام روز است و ماسه ها تا ۶۰ منصب سانتی گراد دما دارند، از لانه خود بیرون می آیند.

ذره های نقره ای صحرای آفریقا در پشته و طرفین بدنشان پوششی از موهای منحصربفرد با سطح مقطع مثلثی شکل دارند که بوسیله دو شیوه آنها را خنک می کند.

اول اینکه، این موها در عرشه نور مرئی و اشعه مادون سرخ به شدت بازتابنده هستند. علاوه پیاده شدن آن، موها در مدخل میانی والا سرخ طیف الکترومغناطیسی نیز بسیار انتشاردهنده هستند و به عنوان یک لایه ضد انعکاسی عمل می درنگ که استعداد مورچه ها را برای خالی کردن گرمی یدکی از عادت تابش حرارتی ارتقا داده و این گرما را از بدن داغ مورچه به آسمان سرد انتقال می دهد.

این اثر سردکنندگی انفعالی تو زیر تابیدن مستقیم خور و هر زمان که مورچه ها در معرض گردون صاف قرار می گیرند، عمل می درنگ و بدن مورچه را خنک نگه می دارد.

با بود ویژگیهایی که از این مورچه کشف شده است، محققان مجددا آن را بررسی کردند.

جالب است که مورچه ها داخل آزمایشگاه که دمای آن ۱۰ منصب سانتی گراد بود، تنها با سرعت ۵۷ میلی متر پهلو ثانیه دویدند.

در مبادله یک مورچه صحرایی دیگر که تیمار تو صحرای ارشد آفریقا عمر می کند، تنها ۵۰ موافق طول بدن خود را دوید.

ذره نقره ای صحرای بزرگ آفریقا بوسیله عنوان سریع ترین ذره دنیا لقب گرفته است و داخل فهرست سریع ترین موجودات جهان جای دارد. نتایج این مطالعه تو مجله "Journal of Experimental Biology" انتشار یافت.
بوسیله گفته رئیس نماینده پایتخت، تدابیر و تمهیدات انتظامی و ترافیکی برای برگزاری هرچه باشکوه تر این مراسم، پیش بینی شده است: «افتخار ما این است که درون مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین، خادم عاشقان امام حسین(ع) هستیم و تلاش می کنیم این همایش داخل امان و آرامش طولانی برگزار شود.»
سردار «حسین رحیمی» گفت: «راهپیمایی عظیم اربعین حسینی داخل واقع بزرگ ترین ازدحام بشری است که اتحاد، انسجام و همدلی عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) را به جهانیان علامت می دهد. بنابراین مأموران پلیس علاوه بر انبازی در این مراسم، به وظیفه خود ادا کرده و مسئول برقراری پناه خواهند بود.»
بوسیله گفته سردار رحیمی، نیروهای پلیس از روز پیش از برگزاری مراسم آماده باش هستند و تو قالب آویشن های امنیتی، انتظامی و ترافیکی انجام وظیفه می کنند.
محضر آیت الله خامنه ای پیشقدم معظم قیام اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در دیدار عمران ژنرال مقدمه وزیر پاکستان و هیئت همراه، روابط ایران و پاکستان را بسیار عمیق و بشریت دانستند و با تأکید بر لزوم استفاده از این بستر برای افزایش باهم اتحاد کردن های دو دولت خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران از مدتها قبل طرحی چهار ماده ای برای توقف مجادله در یمن ارائه کرده است و پایان این جنگ، می تواند تأثیرات مثبتی در منطقه بوسیله دنبال داشته باشد.

حضرت آیت الله خامنه ای داخل این دیدار با برشمردن نمونه هایی از ارتباطات عمیقاً نزدیک و بشریت دو امت ایران و پاکستان، تأکید کردند: نگاه جمهوری اسلامی ایران به پاکستان نگاه بوسیله یک برادر تو همسایگی است و با وجود این فرصت بی بدیل، روابط دو قلمرو باید متجاوز گرمتر و بهتر از طرز موجود باشد و امنیت مرزها ارتقاء یابد و برنامه های معطل مانده مثل خط لوله گاز تکمیل شود.

رهبر نهضت اسلامی با مدح دغدغه دولت پاکستان درون خصوص استقرار صلح و امنیت، منطقه غرب آسیا را بسیار حساس و حیاتی خواندند و با تأکید بر مراقبت همگان از بروز حادثه، از نقش مخرّب برخی کشورهای منطقه داخل حمایت از گروههای تروریستی در عراق و سوریه و ایجاد اغتشاش و خونریزی در یمن ابراز تأسف کردند و افزودند: ما انگیزه ای برای دشمنی با این کشورها نداریم اما آنها تحت اراده آمریکا هستند و در علت گرایش آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران عمل می کنند.

ایشان گفتند: جمهوری اسلامی ایران از مدتها قبل طرحی چهار ماده ای برای پایان جنگ یمن داده است و اگر این هیاهو به نحو درستی فرجام یابد، می تواند تأثیرات مثبتی در منطقه به دنبال داشته باشد.

قطب قیام اسلامی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران آغازگر هیچ جنگی نبوده است، خاطرنشان کردند: البته اگر کسی شروع کننده جنگ در مقابل ایران باشد، بدون شک پشیمان خواهد شد.

تو این بازدید که روحانی رئیس جمهور نیز حضور داشت، عمران خان نخست وزیر پاکستان، ایران و پاکستان را دو کشور برادر خواند و خطاب به پیشقدم انقلاب اسلامی گفت: انبازی های تهران و اسلام آباد باید گسترش یابد و ما بخاطر روابط روی ایران حساب ویژه باز کرده ایم، چرا که ایران را یک شریک مهم بخصوص در حوزه تجاری تلقی می کنیم.
جان گوداناف، استنلی ویتینگهام و آکیرا یوشینو به پاس تلاششان در نقشه کشی و توسعه ی باتری های شارژشدنی امروزی که درون مایه های الکترونیکی سزاوار سرزنش حمل بوسیله امر می روند، دستمزد ی نوبل شیمی ۲۰۱۹ را از آن خود کردند. پروفسور گوداناف با ۹۷ سال سن، مسن ترین فردی محسوب می شود که تا بوسیله حال جایزه ی نوبل را برنده شده است.

باتری های لیتیوم یونی امروزه تو هر مایه ی موجود تو اطراف ما از گوشی های موبایل تا لپ تاپ ها و خودروهای برقی یافت می شوند. این نوع باتری ها انقلابی را در زندگی های ما رقم زده و حروف را برای لباس دهی به دنیایی بی سیم و وارسته از سوخت های فسیلی هموار کرده اند. اولوف رامستروم، تن کمیته ی نوبل می گوید: «ما به میانجی ی این باتری شگفت انگیز می توانیم شاهد تأثیری مجلل و چشمگیر پهلو جامعه باشیم.»

درجریان بحران نفتی در دهه ی ۱۹۷۰، استنلی ویتینگهام که اکنون داخل دانشگاه بینگهمتون داخل ایالات متحده تدریس می کند، اولیه باتری لیتیومی جهان را ترقی عدل که درون آن، الکترود مثبت یا کاتُد متشکل از اختلاط کیمیایی تیتانیوم دی سولفید حاوی یون های لیتیوم بود. لیتیوم ریختگی ترین فلز موجود محسوب می شود؛ درنتیجه استفاده از یون های لیتیوم، پیدایش باتری های سبک تر را امکان پذیر می کند.



با این حال، الکترود منفی یا آنُد از لیتیوم فلزی تشکیل شده که بوسیله شدت واکنش پذیر است؛ درنتیجه نمونه های اولیه ی باتری های لیتیوم یونی زنهار پایینی داشتند و امکان آتش گرفتن آن ها بالا حیات. جان بی گوداناف که حالا لله دانشگاه تگزاس در آستین است، پیش بینی کرد که جایگزینی تیتانیوم دی سولفید با اکسید فلز، باعث اضافه قدرت کاتد می شود. او در سال ۱۹۸۰ نوعی باتری ساخت که در آن، یون های لیتیوم در کاتدی از زنگ کبالت راحتی داشتند. این تغییر داخل طراحی، جهت افزایش دو یکسانی ولتاژ یا توان باتری شد؛ اما مشکل زنهار آن را حل نکرد.

آکیرا یوشینو از مشارکت هلدینگ صنایع شیمیایی ژاپنی آساهی کاسی تو توکیو ژاپن چیره شد لیتیوم فلزی را از آند حذف نرم و آندی ساخته شده از کک نفتی حاوی یون های لیتیوم را توسعه دهد. در سال ۱۹۸۵، یوشینو باتری ایمن تری ساخت که امکان شارژ آن بخاطر هزاران اشکوب حاضر بود و بدین تزیین نخستین باتری لیتیوم یونی شایان دوام باریک شد.



در سال ۱۹۹۱، باتری های لیتیوم یونی به صورت تجاری عرضه شدند. از آنجا که آن ها سبک برنده و بسیار قدرتمندتر از دیگر انواع باتری های شارژشدنی بودند، امکان ترقی ی وسیله های الکترونیکی قدرتمندتر و زیبنده محموله تر نظیر گوشی های موبایل را فراهم کردند.

فناوری باتری های لیتیوم یونی همچنان در حال بهبود است. انواع امروزی این باتری ها دربردارنده ی کاتدهای فسفات آهن توسعه یافته به دست گوداناف هستند که بیش از اکسید کبالت دوستدار هوا زیست محسوب می شوند.بیشتر بخوانید:نوبل فیزیک به کاشفان سیاره فراخورشیدی رسیدبرندگان نوبل پزشکی امسال چه کسانی هستند؟بیوگرافی جان باردین، مبتکر ترانزیستور و پر حرارت دو پاداش نوبل فیزیکانتروپی و مفهوم آن به کلمه سادهروان شناسی تکامل عشق؛ انقلاب هورمون ها زیر ذره بین علم
بوسیله گزارش ایسنا، حکیم فتح الله امی رییس پژوهشگاه هوافضا با اشاره بوسیله تجربیات این پژوهشگاه در زمینه پرتاب محموله زیستی و میمون تا بلندی زیر مداری، گفت: بر اساس مدرک تمامیت توسعه هوافضای ملک لازم است به جانب گسیل فضانورد به هوا رفتار کنیم که تو این راستا کپسول هایی را برای این قصد در اذن کار داریم که داخل فاز اول رباتی تا ارتفاع ۱۵۰ کیلومتری پرتاب می شود و سپس از ۵ پرتاب فیروز وارد پروژه گسیل انسان خواهیم شد. روزنامه محیط

وی طراحی و ساخت کپسول E1S را از جمله پروژه های پژوهشگاه هوافضا نام برد و یادآور شد: سپس از پرتاب خجسته ها دیگر نمی خواهیم سبع پرتاب کنیم، بلکه در صدد اعزام انسان به فضا هستیم.

امی با بیان اینکه داخل این راستا تو فاز اول اعزام آدم به عرشه مداری را در رخصت کار راحتی دادیم تا به گسیل مردم به مدار برسیم، خاطرنشان کرد: در این پروژه کپسول E1S معیار انسان، رباتی را داخل اشل ۷۵ درصد مردم بوسیله خوش نویسی کوچکتر مداری و داخل بالا ۱۵۰ کیلومتری می برد.

رییس پژوهشگاه هوافضا، معادل محموله ای را که این کپسول می تواند حمل کند، حدود ۳۰۰ کیلوگرم دانست و یادآور شد: البته این هدف گذاری بسیار بنیانی است که ۳۰۰ کیلوگرم را به بلندی ۱۵۰ کیلومتر پرتاب کند و سالم بوسیله زمین باز گرداند.

امی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم ۵ پرتاب کپسول E1S را با موفقیت طی کنیم، داخل وهله بعد به سراغ طرح اعزام مردم خواهیم رفت.

رییس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به اجرای پروژه آزمایشگاه فضایی (C5) داخل این پژوهشگاه، توضیح رحم: C5 آزمایشگاه فضایی است که محموله های تک دید از عموم موجود زنده را به همان ارتفاع (۱۵۰ کیلومتری) می برد.

بوسیله گفته وی، میمون فضایی به ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری پرتاب شد، ولی داخل E1S علاوه بر آنکه وزن محموله اعلی است، برای پرتاب بوسیله ارتفاع ۱۵۰ کیلومتری طراحی می شود.
هواوی روز ۶ سپتامبر ۲۰۱۹ (۱۵ شهریور ۱۳۹۸) جدیدترین عضو تراشه های خانواده ی Kirin را با معروفیت کرین ۹۹۰ رونمایی کرد؛ این تراشه ی جدید که با لیتوگرافی ۷ نانومتری و فناوری FinFET Plus EUV طراحی شده است، غلبه پردازشی بسیار بالایی دارد و از یک مودم 5G یکپارچه روزی می گیرد.

درون ضمن کرین ۹۹۰ از معماری اختصاصی موسوم بوسیله داوینچی برای واحد پردازش مبتنی کنار شبکه ی عصبی (NPU) بهره مند است تا عملکرد آن داخل زمینه ی درایت مصنوعی (AI) متجاوز عالی باشد. هواوی داخل هر دو مدل 4G و 5G گوشی های درفش دار خانواده ی میت ۳۰ از خراش ی کرین ۹۹۰ به عنوان بیرونی تپنده ی این مایه ها استعمال کرده است.

درحالی که زمان زیادی از معرفی کردن کرین ۹۹۰ نمی گذرد، شایعات مربوط بوسیله دودمان بعدی این تراشه با صیت احتمالی کرین ۱۰۰۰ (Kirin 1000) از همین حالا آغاز شد ه اند. اخیرا رسانه ای به نقل از چند ذات مؤثق مدعی شده که هواوی هم اکنون تولید آزمایشی تراشه ی کرین ۱۰۰۰ را با بهره گیری از لیتوگرافی ۵ نانومتری آغاز کرده است. داخل ضمن همین منابع می گویند که چینی ها قصد دارند به صورت رسمی در شقه ی دوم سال آینده ی میلادی از جهیز-روی-چیپ کرین ۱۰۰۰ پرده برداری کنند.



خراش ی کرین ۹۹۰ از معماری پردازنده ی مبتنی بر A76 استفاده می کند، این درحالی است که انتظار داریم کرین ۱۰۰۰ به معماری پردازنده ی مبتنی پهلو A77 مجهز باشد. البته این موضوع تنها یک احتمال و گمان مطرح شده از سوی منابع موردبحث بوده و تاکنون هیچ گونه جزئیات رسمی در این وفاق منتشر نشده است. افزون به خشکی امدن موارد یادشده، پیش دماغ می کنیم کرین ۱۰۰۰ در کنار بهره مندی از قدرت پردازشی بیش بیشتر، کاربرد باتری کمتری نسبت به سراب فعلی داشته باشد.

با نگاهی به رویکرد هواوی برای معرفی تراشه های قوم ی کرین طی چند سال اخیر، پیش بینی می کنیم که گوشی های قوم ی میت ۴۰ (Huawei Mate 40) ابتدایی محصولاتی باشند که بوسیله تراشه ی کرین ۱۰۰۰ فراهم می شوند. البته درون این اساس نمی توانیم با اطمینان تامل گفتگو کنیم؛ مربوط به هواوی هنوز یک سال دیگر برای فکر کردن روی استراتژ ی های خود درون پیش دارد.

از آنجایی که زمان یدکی از شناساندن رسمی کرین ۹۹۰ نمی گذرد، هواوی ترانه دارد از این تراشه ی قدرتمند داخل نسل بعدی گوشی های پرچمدارش نیز استعمال کند تا زمان معرفی کردن کرین ۱۰۰۰ داخل سه ماهه ی سوم سال ۲۰۲۰ فرا رسد.

دیدگاه شما کاربران زومیت درون این زمینه چیست؟

قیمت بوسیله روز، مشخصات متخصص و هر اطلاعاتی که بخاطر خرید مناسب و آگاهانه ی انواع گوشی هواوی نیاز دارید را درون بخش محصولات زومیت بیابید؛ مقایسه ی مشخصات فنی انواع گوشی های هواوی و برند آنر در کنار گالری تصاویر رسمی محصولات همه داخل این بخش درون دسترس شما خواهد حیات.مشاهده سواد گوشی های هواویبیشتر بخوانید:هواوی تجهیزات 5G را سازوار با هوا زیست تولید می کندفناوری شارژ بی سیم گوشی های هوشمند فقط گنجایش تبلیغاتی نداردشروع قدرتمند هواوی میت 30 تو میدان چینمیت X2 هواوی احتمالا همراه با قلم معرفی می شودمیت 30 پرو با تصرف تشخیص ۱۲۱، به صدر کرهء هوا برترین های DxOMark رفت
تویوتا امروز به عنوان بزرگ ترین برند خودروساز گیتی شناخته می شود که محصولاتش، نماد کیفیت و مقدار کم ارزش هستند. ولی مقدماتی قدم برای شکل گرفتن شاهنشاهی تویوتا، سال ۱۹۲۴ با جدیت های ساکیچی تویودا، یکی از برترین مخترعان ژاپنی برداشته شد؛ اولین بار این شرکت ژاپنی با اشتهار تولیدکننده ی مایه های بافندگی خودکار تویودا (Toyoda Automatic Loom Works) جان گرفت. بنابراین در آن زمان تویوتا خودروساز نبود، بلکه داخل در صنایع تولید گوناگون سامان آلات و دستگاه های نساجی و بافندگی فعالیت می کرد.



مقاله ی مرتبط:شرح حال کیچیرو تویودا، مؤسس ارشد ترین خودروسازی گیتی

پس از موفقیت در اختراع چند وسیله نساجی و پارچه بافی خودکار و مرگ بنیان گذار شرکت، واحد خودروسازی با مدیریت کیچیرو تویودا، بزرگ ترین پسر ساکیچی تویودا، تو سال ۱۹۳۳ تأسیس شد. کیچیرو تویودا پس از بازدید از شرکت های خودروسازی اروپایی و آمریکایی داخل دهه ی ۱۹۲۰ و تشویق طالع ژاپن، واحد خودروسازی را به وجود آورد. معیار ی آزمایشی از بدوی خودروی تاریخ تویوتا سال ۱۹۳۵ رونمایی شد؛ یک سال بعد، اولیه محصول تولیدی واحد خودروسازی تویوتا، مدل AA، بوسیله راسته رسید. واحد خودروسازی تویوتا ته سال ۱۹۳۷ با نام Toyota Motor Corporation رها شد و از آن زمان تا امروز، موفقیت های بی شماری کسب کرده است.



مقاله ی مرتبط:پرفروش ترین خودروی تاریخچه برندهای مختلف

تویوتا در طول تمام این سال ها، بسیار از ۲۵۰ میلیون مایه خودرو تولید کرده است و هم زمان حال پس از فولکس واگن، در رله دومین خودروساز بزرگ دنیا قرار دارد. البته تویوتا تنها با برندهای زیرمجموعه ی لکسوس و دایهاتسو در برابر قسمت قسمت کردن خودروسازی مبصر فولکس واگن که محتوی انبازی های آئودی، دوکاتی، بنتلی، بوگاتی، لامبورگینی، مان (MAN)، پورشه، اسکانیا، سئات و اشکودا می شود، قرار گرفته است. تویوتا که بزرگ ترین تولیدکننده ی خودروهای هیبرید در جهان است، به محصولاتی با طول عمر بالا، کیفیت بی نظیر، نرخ رقابتی و اصالت ژاپنی شهرت دارد. بوسیله عنوان برندی که همیشه یک قدم جلوتر بوده، تویوتا در کشش سال های گذشته خودروهای ماندگاری تولید کرده است. داخل این مقاله بهترین خودروهای کتاب تویوتا را از گذشته تا امروز مطالعه می کنیم؛ میزان هایی که در یک خواه چند نسل، نمونه ی کامل از یک خودروی تمام عیار و ارزشمند هستند.تویوتا AA

دشت سال ۱۹۳۶

پس از تولید میزان پروتوتایپ A1، تویوتا ابتدایی خودروی خود را با کد AA داخل سال ۱۹۳۶ رونمایی کرد. مقدماتی محصول تویوتا و صنعتی خودروسازی ژاپن، در دو مدل سدان AA و کروک AB دیفرانسیل عقب، به پیشرانه ی ۶ ستون خطی ۳/۴ لیتری با غلبه ۶۲ اسب بخار و قوطی کنگره ی دستی ۳ سرعته حاضر بود. تویوتا برای تولید مدخل های متنوع اولین خودرو که ایمنی دولت ژاپن را حزن کنارش داشت، از مدل های آمریکایی الهام گرفت؛ طراحی طاسی مانند کرایسلر ایرفلو (Airflow) بود، پیشرانه براساس محصولات شورولت و شاسی و سیستم برق هم با الهام از خودروهای فورد تولید شدند. مهراز های تویوتا برای تولید مقیاس AA و AB، آزمایش های متعددی با ۶ دستگاه از نسخه ی پروتوتایپ A1 انجام داده بودند؛ پیکاپ G1 هم براساس A1 شکل گرفت. مدل AA که در ۱٬۴۰۴ وسیله تولید شد را به برهان اینکه سرآغاز محصولات متنوع تویوتا و خودروسازی ژاپن بود، بوسیله این فهرست اضافه کرده ایم.تویوتا AE

میوه سال ۱۹۳۹

تویوتا AA از سال ۱۹۳۶ تا ۱۹۴۳ در چند مدل متنوع روی خط تولید ماند تا زیرساخت مستحکمی برای نسل جدید محصولات این شرکت ژاپنی باشد. مدل های AB و AC با حجم تولید به نظم ۳۵۳ و ۱۱۵ دستگاه همان تویوتا AA با اندکی تغییر معدود بودند؛ کیچیرو تویودا قصد داشت خودروهای EA و EB را غم براساس نمونه AA بوسیله شیار تولید تکثیر کند، اما بوسیله علت محدودهای موجود تو دعوا جهانی دوم، این دو نسخه هیچ نفس به بازار نرسیدند. دومین خودروی تویوتا که داخل مقایسه با AA تحول بیشتری داشت، میزان AE بود. تویوتا در طراحی مدل AE به سراغ خودروهای آمریکایی نرفت؛ بلکه ولوو PV60 را الگو قرار داد. البته PV60 که اولین خودروی سوئدی ها پس از جنگ جهانی دوم بود، خویشتن براساس پونتیاک دلاکس (Pontiac Deluxe) دشت سال ۱۹۳۹ طراحی شده بود. ابعاد طاسی تویوتا AE از معیار AA کوچک زیرفون بود و از پیشرانه ی ۴ استوانه ۲/۴ لیتری با قدرت ۴۵ اسب بخار در ۲۸۰۰ دوربردقیقه استفاده می کرد. از مدل AE که به نهایت سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت می رسید، تو طول دو سال ۷۶ دستگاه تولید شد.تویوتا SA

محصول سال ۱۹۴۷

پس از جنگ جهانی دوم، تویوتا با ایده ای جدید و بدون الهام گرفتن از محصولات آمریکایی به خودروسازی بازگشت؛ تولید خودروهای کوچک و خوش قیمت. ابتدایی خودروی تویوتا که پس از جنگ جهانی دوم با این ایده تولید شد، مدل SA با جهیز تعلیق مستقل درون چهار چرخ، طرحی آیرودینامیک تن مشابه فولکس واگن بیتل و درهای ارابه ای بود. کیچیرو تویودا مدل SA را براساس توصیه ی ماندگار پدرش تولید کرد؛ ساکیچی تویودا ابد تأکید می کرد که «جلوتر از دیگران باش». از سال ۱۹۴۷ تا اواسط دهه ی ۱۹۶۰، خودروهای کوچک تویوتا با کد تویوپِت یا داخل زبان ژاپنی تویوپتو (Toyopet) تولید می شدند که این واژه به ابعاد کوچک عضو اشاره داشت و SA اولین نمونه با این نشان وجود. میزان هایی مشابه پیکاپ های SB و Stout درکنار خودروهای سواری کرون، مستر و کرونا با اشتهار تویوپت تولید شدند. استفاده از نام تویوپت که تقریبا به یک برند تبدیل شده بود، با ورود تویوتا بوسیله راسته آمریکا متوقف شد؛ آمریکایی ها تویوپت را با اشاره بوسیله ابعاد خودرو و ترکیب اصطلاح های ابزار بازی و حیوانات خانگی تو تعبیر انگلیسی (Toys و Pets) سخریه می کردند.

نام تویوپت تا اواسط دهه ی ۱۹۶۰ داخل بازارهای دیگر تویوتا استعمال شد. تویوتا SA از سال ۱۹۴۷ تا ۱۹۵۲ عزب داخل ۲۱۵ دستگاه با پیشرانه ی ۴ سیلندر ۹۹۵ سی سی و ۲۷ اسب دود قدرت در ۴۰۰۰ دوربردقیقه تولید شد. اهمیت میزان SA داخل بن گذاری ایده ی تولید خودروهای سواری کوچک با ارج کم قیمت بود؛ درواقع این مقیاس را باید پدربزرگ بسیاری از محصولات مدرن تویوتا معارفه کرد. تویوتا SA پس از دیدار و تحقیق مهندس های ژاپنی از محصولات و طرح های فولکس واگن و پورشه پیش از مجادله جهانی دوم شکل اندوهناک بود؛ بوسیله بیانی دیگر، تویوتا از قلیل شرکت های ژاپنی وجود که پس از پایان جنگ، بوسیله جای همکاری گسترده با آمریکایی ها و بریتانیایی ها، از طرح های آلمانی در خودروهایش به ویژه SA استعمال کرد. بسیاری از فردی های فولکس واگن بیتل و ایده ی فردیناند پورشه و آدولف هیلتر در تویوتا SA پیاده سازی شده است؛ آویشن مهندسی تویوتا در مدل های اتیه انبازی هم از اصول نقشه کشی اقتصادی بیتل کلاسیک الهام گرفت.تویوتا لندکروزر

علیه سال ۱۹۵۳

چند نمونه از خودروهای تویوتا در گیتی بسیار معروف هستند؛ لندکروزر (Land Cruiser، تلفظ ژاپنی رندو کوروزا) یکی از این مدل ها است که باید از آن به عنوان خودرویی افسانه ای و باستانی ترین محصول تویوتا که هنوز تولید می شود هم یاد کرد. قطعا در اولین نگاه از لندکروزر کلاسیک، یاد جیپ می افتیم؛ این شباهت اصلا بی دلیل محو. داستان تویوتا لندکروزر از جایی مقدمه شد که گند ژاپن پس از اشغال فیلیپین در سال ۱۹۴۱، جیپ کلاسیک آمریکایی را دراختیار گرفت. بوسیله دستور مقام های ارتش، تویوتا نسخه ای ژاپنی از جیپ البته با بخشی تفاوت داخل طراحی پیکر تولید کرد؛ این مقیاس با کد Model AK شناخته شد. یک سال بعد، تویوتا نمونه دیگری با کد AK10 تولید کرد که درواقع، پدربزرگ لندکروزر حزن مدح می شود. سال ۱۹۵۱، تویوتا به نعوظ رسمی تولید نسخه ای ارتشی از جیپ با کد BJ را آغاز کرد؛ این استاندارد از جیپ آمریکایی مبصر نم و قدرتمندتر بود. دو سال بعد، معیار تولیدانبوه و جاده ای تویوتا جیپ BJ و کمی بعد FJ با پیشرانه های ۶ سیلندر خطی ۳/۴ و ۳/۹ لیتری از وضع رسید؛ در آن دوران لندرور بوسیله عنوان رقیبی جدید و سرسخت از بریتانیا مطرح شد.

ژاپنی ها غرض گرفتند که برای رقابت همگی جانبه با دیگر استاندارد ها، نامی عام بخاطر خودرو جدیدشان داشته باشند؛ بنابراین در سال ۱۹۵۴، مدل لندکروزر برای اولین بار به تولید رسید. تویوتا جیپ BJ یا اولین لندکروزر با قدرت ۸۴ اسب دود و گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر در مدل ۲/۴ لیتری تا سال ۱۹۵۵ درون خط تولید ابدی ماند؛ معیار های J20 و J30 به عنوان طایفه دوم لندکروزر از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۰ عرضه شدند. تویوتا لندکروزر تا امروز داخل ۹ نسل مختلف تولید شده و همواره تشبیه کردن استقامت یک خودروی شاسی بلند آفرود تمام عیار با طول عمر باورنکردنی بوده است. آخرین نسل از تویوتا لندکروزر، مدل سال ۲۰۰۷ با کد J200 و پیشرانه های ۶ و ۸ سیلندر V شکل است که تا امروز با تغییراتی داخل طراحی بدنه و اتاقک و مشخصات فنی جزئی تولید شده است. آمار جدید نشان می دهد که به طور میانگین هر دستگاه تویوتا لندکروزر تا ۱۱ سال دراختیار یک ارباب باقی می ماند. تولید این خودروی دوست داشتنی تا امروز به ۱۰ میلیون مایه رسا است.تویوتا کراون

محصول سال ۱۹۵۵

کراون (Crown، با تلفظ ژاپنی کوران) نخستین خودروی تویوتا وجود که در آمریکا ارائه شد. البته در ابتدا این نمونه با برند تویوپت فروخته می شد که سپس بوسیله دلایلی که پیش تر ذکر شد، با معروفیت طولانی و رسمی تویوتا کراون بوسیله دست مشتری رسید. دودمان اول تویوتا کراون در کلاس خودروهای لوکس با ابعاد متوسط درون معیار های سدان و استیشن با پیشرانه های ۱/۵ و ۱/۹ لیتری ۴ ستون خطی و کدهای RS، RS20 و RS30 تولید شد. درهای عقب کالسکه ای و جهیز تعلیق وارسته تو پایه جلو از ویژگی های جذاب کراون کلاسیک بود. تویوتا کراون علاوه بر اینکه نخستین میوه این شرکت در آمریکا بود، اولین خودروی سواری ژاپن است که بوسیله پیشرانه ی دیزل با قدرتی حدود ۴۰ اسب بخار حاضر شد. تویوتا نمونه های بازار آمریکا از کراون را بوسیله تراکم از تزئینات کروم بدنه، رادیو، فرخوراک پزی و تایرهای کلاسیک با دیواره ی سفید رنگ مجهز کرد؛ رسانه ها و خبرنگاران آمریکایی در آن دوران بوسیله تویوتا کراون، لقب «کادیلاک کوچک» داده بودند. تویوتا کراون قدیمی ترین خودروی اتومبیل و سدان این برند است که تا امروز تولید می شود؛ اولاد پانزدهم این میزان سال گذشته با کد S220 و پیشرانه های ۴ استوانه خطی و ۶ ستون V لباس رونمایی شد.تویوتا کورونا

علیه سال ۱۹۵۷

نمونه کورونا (Corona) از دو سبب در تاریخ اهمیت دارد؛ این مقیاس ابتدایی خودروی تویوتا حیات که در اروپا عرضه شد و بنابراین زیرساخت های لازم شیار تولید بزرگ این شریک شدن درون این قاره و به ویژه بریتانیا را ایجاد کرد. از طرفی، تویوتا کورونا زمینه ی لازم برای موفقیت تاریخی استاندارد کرولا را تیمار فراهم کرد. دوده نخست تویوتا کورونا سال ۱۹۵۷ براساس میزان کراون با پیشرانه ی ۴ استوانه یک لیتری و بوسیله عنوان دومین سدان شریک عرضه شد. کورونا تو مقایسه با کراون تغییرات درخودرتوجهی در حصه طراحی بدنه و قوای متخصص داشت. پس از به نحو افتادن خط تولید تویوتا کرولا، معیار کورونا تو قالب سدانی ارشد نمدار در زنبیل محصولات استراحت گرفت؛ همان طور که در طول سال های گذشته دیده ایم، فروش خودروهای کامپکت و کوچک با قیمت اقتصادی و استهلاک پایین همیشه بیشتر از مراد بوده است. بنابراین تویوتا با هدف عرضه ی نیکوترین خودروها در کلاس های مختلف، فقط ۱۰ خاندان از میزان کورونا تا اوایل دهه ی ۲۰۰۰ تولید کرد؛ این تصمیم تاحدودی ثابت قدم بود و تو موفقیت بزرگ تویوتا کرولا و پرفروش ترین خودروی جهان، نقش مهمی داشت.تویوتا پابلیکا

علیه سال ۱۹۶۱

تویوتا از سال ۱۹۵۴ به دنبال تولید خودرویی کاملاً اقتصادی، چیزی مثل فولکس واگن بیتل حیات. این مدل باید براساس ایده ی «خودروی ملی» اقبال ژاپن تولید می شد؛ ابعاد کوچک، نهایت سرعت بیش از ۱۰۰ کیلومتربرساعت، کمیت اندک از ۴۰۰ کیلوگرم، مصرف سوخت حداکثر ۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و کیفیت ساخت ارتفاع بوسیله طوری که مشکل مهمی تا ۱۰۰ هزاره کیلومتر کارکرد خلق نشود، از محدودیت های طرح خودروی ملی ژاپن وجود. تیم مهندسی تویوتا با الهام از سیتروئن 2CV، پروژه ی تولید خودروی ملی پابلیکا (Publica) را آغاز کردند. باوجود اینکه طالع ژاپن اطلاع دادن کرده بود برای خودروهایی با حجم پیشرانه مبصر تر از ۵۰۰ سی سی مالیات بیشتری درنظر خمود می شود، ولی فنی های تویوتا از این خطر قزل گذر کردند؛ معماری کردن های تویوتا پارسا بودند که با پیشرانه ی ۵۰۰ سی سی، قدرت خودرو مفت نخواهد بود، بنابراین نمونه ی بزرگ نمدار تا ۷۰۰ سی سی را برگزینی کردند.

حاصل کار، پیشرانه ای با حجم ۶۷۹ سی سی حجم، ۲ سیلندر باکسر، هواخنک و قدرت نهایی ۲۸ اسب دود بود؛ این پیشرانه با کد U نیز معروف است. سری تولیدی اول مقیاس پابلیکا با کد UP10 و برندهای تویوپت و تویوتا سال ۱۹۶۱ به میدان نمایش شدند. البته مدلی که تویوتا داخل سال ۱۹۶۲ به کشورهای دیگر صادر کرد، بوسیله پیشرانه ی یک لیتری مجهز بود. از سال ۱۹۶۱ تا سال ۱۹۷۸، تویوتا پابلیکا تو سه دوده مختلف و مدل های متنوع سدان، استیشن، کوپه، کروک و تا اینکه پیکاپ تولید شد. طولانی مدل ها و نسخه های تویوتا پابلیکا تنها در کالبد ی دودر طراحی و عرضه شدند؛ جایگزین حقیقی این مدل، تویوتا استارلت (Starlet) شد.تویوتا Sports 800

میوه سال ۱۹۶۵

استاندارد اسپرتس ۸۰۰، ابتدایی خودروی تولیدی اسپرت تویوتا بود؛ البته پس از وارد شدن به شیار تولید، این مدل داخل قالب نسخه ای اختصاص از تویوتا پابلیکا رونمایی شد. مدل پیش تولید، از پیشرانه ی پابلیکا ۷۰۰ سی سی با غلبه ۲۸ اسب دود استفاده می کرد ولی مدل نهایی که سال ۱۹۶۵ عرضه شد، قوای محرکه ی بهتری داشت. تویوتا اسپرتس ۸۰۰ معیار ۱۹۶۵ به پیشرانه ی باکسر ۲ ستون ۷۹۰ سی سی با قدرتی حدود ۴۵ اسب بخار فراهم شد و نهایت سرعتش به ۱۶۰ کیلومتربرساعت می رسید. خودروی اسپرت و کلاسیک تویوتا، علاوه پیاده شدن مدل سازی آیرودینامیک که حاصل خلاقیت طراح هواپیماهای جنگنده جنگ جهانی دوم بود، یکی از اولین میزان های خودروسازی با سقف تارگا هم شناخته می شود. تولید این مدل تا سال ۱۹۶۹ در متجاوز از ۳ هزاره وسیله ادامه داشت؛ تویوتا اسپرتس ۸۰۰ تنها در ژاپن تولید شد و امروز یکی از کمیاب ترین خودروهای کلاسیک ژاپنی با نرخ کلکسیونی بالا است.تویوتا کرولا

محصول سال ۱۹۶۶

تویوتا کرولا (Corolla، تلفظ ژاپنی کارورا) از همان سال های اول تولید، یکی از پرطرفدارترین های ژاپنی بود و امروز بوسیله عنوان پرفروش ترین خودروی جهان در ۱۲ نسل، هنوز هم خلافت می درنگ. کرولا همان چاشنی ارزشمندی بود که تویوتا پس از چند سال آزمون و خطا، انتها درون سال ۱۹۶۶ کشف کرد. این مدل را می توان یک خودروی کوچک و کامپکت با قابلیت هایی مثل قیمت اقتصادی، کیفیت ساخت متجاوز بالا، پیشرانه و قوای محرکه جان سخت و زیبنده اعتماد، کاربردی وجود داشتن و اختیار ژاپنی و تویوتای اصلی تعریف کرد. اولین طایفه از تویوتا کرولا با کد E10 و پیشرانه های ۴ ستون ۱/۱ و ۱/۲ لیتری عرضه شد؛ اولین کرولا در چند مدل مختلف سدان، کوپه و استیشن تولید شده بود و درون گران ترین مدل، حدود ۶۵ اسب بخار قدرت داشت. پس از چند دهه قلب ربایی و تصرف شهرت، تویوتا کرولا در سال ۲۰۱۸ به نسل دوازدهمش مخبر شد؛ جدیدترین کرولا با کد E210 تولید می شود و در مدل‎های هاچ بک، سدان و استیشن به پیشرانه های ۴ سیلندر ۱/۲، ۱/۶، ۱/۸ و لیتری بوسیله ‎همراه نسخه ی هیبرید همراه است.

باوجود محبوبیت بالای خودروهای شاسی بلند و کراس اور تو سال های اخیر، تویوتا کرولا هنوز هم بوسیله قدری جذاب است که پرفروش ترین خودروی جهان باشد. تا امروز، متجاوز از ۴۵ میلیون نفر با نسل های مختلف تویوتا کرولا زندگی کرده اند و احتمالا این روند در سال های آینده ادامه خواهد داشت؛ در سال ۲۰۱۸، تویوتا کرولا با فروش بیش از ۱ میلیون و ۱۸۰ هزار دستگاه، بازهم بالاتر از پیکاپ های سری F فورد فراغت گرفت و پرفروش ترین خودروی گیتی بود.تویوتا 2000GT

دشت سال ۱۹۶۷

بی تردید، یکی از برترین خودروهای کلاسیک و گرندتورر تاریخ، تویوتا 2000GT ملیح و خواستنی است. 2000GT که ارزشمندترین و نایاب ترین خودروی تاریخچه تویوتا است، درون نمایشگاه توکیو سال ۱۹۶۵ رونمایی شد. حاصل همکاری تویوتا و یاماها، یک گرندتورر زیبا، کوپه و فست بک بود که دیدگاه گیتی را بوسیله خودروسازی ژاپن تغییر داد؛ 2000GT همان خودرویی حیات که می توانست بدون هیچ جنجالی در به خشکی امدن پورشه 911 و دیگر سوپراسپرت های اروپایی استراحت بگیرد. جالب این است که طراحان یاماها، پروژه ی تولید 2000GT را فاتحه به مقام های نیسان پیشنهاد دادند؛ مدیران ارشد نیسان این طرح را نپذیرفتند و یکی از بزرگ ترین اشتباهات این همدستی داخل تاریخ ثبت شد. تویوتا با شرط اضافه کردن ساروتو نوزاکی به تیم طراحی یاماها، پروژه ی 2000GT را پذیرفت و سرانجام معیار ژاپنی از جگوار E-Type انگلیسی ها و مقدماتی سوپراسپرت اصلی ناحیه خور تابان متولد شد.





تویوتا 2000GT طولانی محدودیت های یک خودروی کلاسیک افسانه ای را دارد؛ بدنه ی زیبای آلومینیومی، چراغ های مکتوم شونده، سپر بسیار کوچک در جلو، فراز بسیار پایین (۱۱۶ سانتی متر از سقف تا سطح زمین)، حضور در دنیای جیمز باند، طرح موتورجلو-محورعقب، ارج بالا، نهایت سرعت بیش از ۲۱۷ کیلومتربرساعت و پیشرانه ی ۶ سیلندر خطی ۲ لیتری که با تیونینگ اختصاصی یاماها تو ۶۶۰۰ دوربردقیقه ۱۴۸ اسب بخار قدرت و صدایی گوش نواز تولید می کرد. ۹ وسیله از این مدل با پیشرانه ی ۲/۳ لیتری ۶ سیلندر عرضه شدند که غلبه کمتری از نمونه ی ۲ لیتری داشتند. 2000GT برای تویوتا سود مالی نداشت، اما خودرویی ویژه برای اثبات توانایی مهراز های شرکت بود؛ تویوتا 2000GT با قیمت محور ی ۶٬۸۰۰ دلار و تولید محدود به ۳۵۱ دستگاه، تا اینکه از محصولات پورشه و جگوار حزن گران مرطوب بود.

دو وسیله مدل کروک از تویوتا 2000GT برای فیلم سینمایی «فقط دوبار زندگی می کنید (You Only Live Twice)» دشت سال ۱۹۶۷ تولید شده است. عزب دلیل حذف کردن سقف این مدل زیبا، قدِ اهتزاز گیرایی کانری، ستاره ی شخصیت جیمز باند وجود.تویوتا سنچوری

دشت سال ۱۹۶۷

تویوتا تا اواسط دهه ی ۱۹۶۰ شرایط خوبی بی پرده کرده بود، بنابراین به یک معیار پرچم دار حاجت داشت. پروژه ی تولید سدان بزرگ و لوکس که درون اصل جزو مدل های لیموزین طبقه بندی می شود با صدمین سال تولد ساکیچی تویودا یکدلی خورد. تویوتا سنچوری سال ۱۹۶۷، دقیقا یک صد پس از تولد تویودا در سال ۱۸۶۷، ارائه شد و نام این سدان لوکس به ۱۰۰ سال (Century) اشاره دارد. خریدار اصلی تویوتا سنچوری، مقام های دولتی ژاپن و ثروتمندان هستند، بنابراین تویوتا تو تولید سنچوری مدل ۱۹۶۷، رقبایی شبیه مرسدس بنز 600، کادیلاک سری 70 و رولز رویس را درنظر گرفت. البته تویوتا تو خانه، رقیب مهمی داشت؛ نیسان پرزیدنت (Presindent) از سال ۱۹۶۵ ارائه شده بود، بنابراین سنچوری، پاسخ تویوتا به این سدان لوکس هم محسوب می شد.





دودمان اول سنچوری از پلتفرم تویوتا کراون با پیشرانه ی ۸ استوانه V شکل ۲/۶ لیتری مصرف می کرد؛ این نسل تا سال ۱۹۹۷ تولید شد و در مدل های مختلف، پیشرانه های ۳، ۳/۴ و ۴ لیتری V8 به سنچوری اضافه شدند. تو نسل دوم سنچوری که محصول سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۷ بود، به روزرسانی طراحی قامت و کابین و کاربرد از پیشرانه ی ۱۲ سیلندر V لباس ۵ لیتری تغییرات وقار بودند. البته در قبیله دوم سنچوری، چهار دستگاه سدان و یک دستگاه نعش کش نسخه ی ویژه لیموزین با کد رویال G51 هم به درخواست مقام های سلطنتی تولید شد که جایگزین ناوگان قدیمی نیسان پرینس رویال شدند و بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون دلار ارج داشتند. دوده سوم سنچوری سال گذشته با مقدار پایه ۱۸۰ هزار دلار عرضه شد؛ تویوتا در پرچم دار جدیدش از جهیز هیبرید با پیشرانه ی ۵ لیتری V8 و موتورهای برقی (مجموع قدرت معادل ۴۲۵ اسب تبخیر)، انبوهی از فناوری های ایمنی، تجهیزات فوق لوکس و کیفیت تاسیس منحصربه بی تا یکروز درگیر است.تویوتا هایلوکس

محصول سال ۱۹۶۸

به دیدن می رسد که در این مقاله باید از واژه ی «افسانه» بارها استفاده کنیم. تویوتا هایلوکس (HiLux، تلفظ ژاپنی هایراکوسو) درکنار لندکروزر، درفش دار سرسختی و استواری داخل دنیای خودرو است؛ این مدل که زیاد از پنج دهه تو دوده های متنوع تولید می شود، بوسیله لطف تقاضای مشتری در نقاط مختلف جهان، انواع شرایط شاداب و متفاوت رانندگی و حتی جنگ را تجربه کرده است. شهرت هایلوکس واقعا مبالغه تراشیدن و تا اینکه در برنامه ی تلوزیونی تاپ گیر (Top Gear)، جرمی کلارکسون و جیمز مِی سرسختی این پیکاپ ژاپنی را با انواع آزمایش های بی سابقه و تماشایی و ثبت رکورد عبور از راهنما جنوب به نمایش گذاشتند. هایلوکس پایه و شالوده مدل های دیگر تویوتا شبیه ۴رانر و تاکوما را تشکیل داده است، اما در تبار های اول خود به پیکاپ لوکس شباهتی نداشت. با این حال، ویژگی سرسختی و مقاومت بالای هایلوکس از همان سال ۱۹۶۸ محسوس بود؛ اولین سلسله از هایلوکس از پیشرانه ی ۴ استوانه با ظرفیت های ۱/۵، ۱/۶، ۱/۹ و ۲ لیتر استفاده می کرد.





نسل دوم از سال ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۸ با پیشرانه ی قدرتمندتر اما دگرگونی پشیز در نقشه کشی عرضه شد. صیت جهانی هایلوکس، از نسل سومین و دهه ی ۱۹۸۰ آغاز شد؛ تویوتا از سال ۱۹۷۸ تا ۲۰۰۵، هایلوکس را بهتر کرد و بوسیله نسل ششم و نمونه های معروف N140، N150 و N170 رساند. عصر مدرن هایلوکس از سال ۲۰۰۴ آغاز شد و خاندان هفتمین از سال ۲۰۱۵ تا امروز با پیشرانه های ۴ سیلندر و ۶ سیلندر V شکل روی شیار تولید تویوتا سرمد مانده است. هایلکوس به AK-47 دنیای خودرو حزن شهرت دارد. شاید تویوتا این وضعیت را نپسندد، اما هایلوکس در جنگ های بسیاری نقش بزرگی داشته است؛ تو واقع منازعه دهه ی ۱۹۸۰ چاد و لیبی بوسیله دلیل وقار پررنگ هایلوکس، با نام «بحران تویوتا» شناخته می شود.تویوتا سلیکا

ثمر سال ۱۹۷۰

یکی از خودروهای اسپرت سزا تویوتا که از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۶ درون هفت نسل و حدود ۴ میلیون وسیله تولید شد، نمونه سلیکا (Celica، تلفظ ژاپنی سِریکا) بود. سلیکا که هنوز هم استاندارد های قدیمی اش در ایران یافت می شود، داخل خاندان مطلع پاسخ ژاپنی ها به فورد موستانگ بود. درواقع، نخستین اولاد درون کلاس خودروهای پونی (Pony car) راحتی می گرفت و داخل کشش چند نسل، تویوتا سلیکا به یک مدل اسپرت تغییر شد. تمام مدل ها از هفت نسل سلیکا، به پیشرانه های ۴ استوانه با نهایت حجم ۲/۲ لیتر در قدرتمندترین نسخه ها، فراهم بودند. خاندان نخست به خصوص در نسخه ی 2000GT شباهت بسیار یدکی بوسیله فورد موستانگ کلاسیک داشت؛ بوسیله برهان طراحی فست بک، چراغ های ظهر و منفذهای روی ستون C بدنه، 2000GT با لقب «موستانگ ژاپن» یا « سلیکا موستانگ» هم نامدار است. نسل دوم سلیکا علیه سال ۱۹۷۷، زمینه ساز تولید مدل پرطرفدار سوپرا و سپس کمری هم بود؛ پیش از اینکه سوپرا به نشانی یک مدل مستقل تولید شود، ابتدا در تیپ سلیکا XX با پیشرانه ی ۶ سیلندر خطی عرضه شد. خاندان های ۶ و ۷ تویوتا سلیکا، هنوز هم از بهترین خودروهای اسپرت با نبوغ بالای تیونینگ و مسابقه هستند.

قدرتمندترین مدل ۲۰۰۶ تویوتا سلیکا، از پیشرانه ی ۱/۸ لیتری با سیستم زمان بندی فاقد وسیلهاتصال سوپاپ قرین VTEC هوندا و قدرت ۱۸۸ اسب تبخیر استعمال می کرد. پیشرانه ی نسل هفتم تویوتا سلیکا نیروبخش خودروهای بریتانیایی لوتوس الیز و اگزیج هم بوده است.تویوتا کمریمحصول سال ۱۹۸۲

دومین خودروی مهم تویوتا داخل جهان پس از کرولا، کمری دلگشا ساخت و پرطرفدار است. تویوتا کمری (Camry) مقدماتی بار درون قالب یک سدان چهاردر تو نسل دوم سلیکا عرضه شد؛ البته سلیکا کمری را نباید اولین سلسله از این سری دانست و بیشتر شبیه میزان ی آزمایشی است. پس از این مدل، کمری به طور رسمی با کد V10 و پیشرانه ی ۴ سیلندر بوسیله خط تولید خبردار شد و از همان ابتدا، رقیب هوندا آکورد بود. کمری درون سلاله دوم ثمر سال های ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۱، بخاطر نخستین بار به پیشرانه ی ۶ سیلندر V لباس حاضر شد و تا تبار چهارم حزن تو کلاس سدان های کوچک و کامپکت باقی ماند. این خودرو از سال ۱۹۹۱ با مدل XV10 بوسیله کلاس سدان های متوسط وارد شد و تا امروز هم در همین ابعاد پیکر تولید می شود؛ داخل همین سال ها بود که کرولا بازار سدان های کوچک را تصاحب کرد و تویوتا با تبدیل کلاس و مبصر تر کردن کمری، دومین ثمر مهمش را زنده نگه داشت.

جدیدترین کمری مدل XV70 است که از سال ۲۰۱۷ تا امروز تولید می شود؛ تویوتا درون این نسل، از پیشرانه های ۴ سیلندر و V6 در کنار سیستم هیبرید و انواع فناوری های به روز و پیشرفته (بوسیله صورت میزان روی خودرو نصب هستند، خیر سفارشی) کاربرد کرده است که کمری را انتخابی ایده آل برای خانواده های چهار تا پنچ نفره می کند. تویوتا کمری مدل ۲۰۱۹ داخل کشورهای ژاپن، چین، هند، مالزی، روسیه، تایوان، تایلند و آمریکا تولید یا مونتاژ می شود.تویوتا کرولا AE86

محصول سال ۱۹۸۴

تویوتا کرولا با کد شاسی AE86، یکی از پرطرفدارترین خودروهای دریفت است. شهرت AE86 چند برهان دارد؛ این مقیاس واقعا از لحاظ تعادل شاسی و حکم پذیری بی نظیر، و خودرویی بود که سلطان دریفت جهان با آن درون جاده ها و گردنه های کوهستانی ژاپن تمرین می کرد. با وجود ارج پایین و کیفیت ساخت بالا، AE86 از طرح موتورجلو-محورعقب با سیستم تعلیق مک فرسون، قفل دیفرانسیل، ترمز دیسکی خنک شونده، پیشرانه ی سرزنده که تا ۷۸۰۰ دوربردقیقه کار می کرد و تقسیم وزن ۵۰/۵۰ بهره می برد. پیشرانه ی علو العاده ی 4A-GE تویوتا با ظرفیت ۱/۶ لیتر، ۱۲۸ اسب بخار تولید می کرد. تویوتا کرولا AE86 در انواع لفافه های موتوراسپرت محتوی پیست، رالی و دریفت از بهترین ها وجود و امروز، یکی از پرطرفدارترین محصولات تویوتا و صنعت خودروسازی ژاپن در دنیا است. مقیاس جدید GT86 که حاصل شرکت مشترک تویوتا و سوبارو بوده، با الهام از AE86 تولید شده است.تویوتا MR2

دشت سال ۱۹۸۴

آقای عده دو، اولین خودروی تولیدی ژاپن با طرح موتورمیانی است که تویوتا در سه تبار مختلف به بازار عرضه کرد. MR2 همچنین در سال ۱۹۸۴، نفس تازه ای به بازار خودروهای موتورمیانی دلگشا بها دمید؛ در آن دوران، تنها فیات X 1/9 با گوناگون مشکلات فنی در بر ثمر جذاب ژاپنی ها با کیفیت ساخت تویوتا استراحت می گرفت. MR2 قرار نبود حتما خودرویی اسپرت باشد، ولی پس از تولید معیار نخستین ی SA-X در سال ۱۹۸۱، همه چیز تبدیل کرد. با پیش رفتن هر جنین ی آزمایشی، تویوتا MR2 به اسپرت بودن نزدیک تر شد و امر به جایی کشید که دن گِرنی، برنده بازی چهار گرندپری فرمول یک درون دهه ی ۱۹۶۰، بخاطر آزمایش رانندگی با بدوی خودروی موتورمیانی ژاپنی ها انتخاب شد. تویوتا درون نسل شروع MR2 از پیشرانه های ۴ سیلندر ۱/۵ و ۱/۶ لیتری استفاده کرد؛ در نمونه ی سوپرشارژ مدل سال ۱۹۸۶، تویوتا MR2 در ۶۴۰۰ دوربردقیقه تا ۱۴۵ اسب دود قدرت و در ۴۴۰۰ دوربردقیقه ۱۸۶ نیوتن متر گشتاور تولید می کرد.



پس از موفقیت سلسله اول، تویوتا دومین MR2 که محبوب ترین مدل در این سری است را در سال های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۹ تولید کرد. خاندان دوم MR2 از پیشرانه های ۴ سیلندر ۲/۲ تنفس طبیعی و ۲ لیتری توربوشارژ استفاده می کرد که در قدرتمندترین نسخه، ۲۱۸ اسب دود قدرت و رقبای موتورجلویی مشابه مزدا RX-7 و هوندا CR-X داشت. مدل سازی زیبای MR2 SW20، با الگوبرداری از محصولات فراری عمل شده بود؛ در واقع علاوه بر کنیه آقای عده دو، MR2 به «فراریِ کوچک» اندوه شهرت داشت. قبیله سومین MR2 سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۷ تولید شد که از لحاظ طراحی چندان جذاب نبود، ولی بازهم یک خودروی اسپرت موتورمیانی اقتصادی با عملکرد فنی رضایت بخش و به خصوص شاسی خوش ساخت محسوب می شد. از سال ۲۰۱۷، چند بینایی در مورد بازگشت مدلی مشابه MR2 به شیار تولید تویوتا منتشر شده است؛ باتوجه به اینکه تویوتا مدل GT86 و سپس نسل متاخر سوپرا را تولید کرد، اصلا بعید نیست که در آینده ای نزدیک، MR2 تازه نفس را بی آرامی ببینیم.تویوتا سوپرا

ثمر سال ۱۹۸۶

سوپرا (Supra، تلفظ ژاپنی سوپورا) درون مطلع تنها کدی ویژه بخاطر تیپ های گرانبها زیرفون تویوتا سلیکا بود اما این روند داخل سال ۱۹۸۶ تغییر کرد و حتی مدتی بعد، لوگویی خصوصی این خودروی اسپرت ماندگار نقشه کشی شد. سوپرا داخل نسل A70 بوسیله مدلی افسون شده دگرگونی شد. به دلیل صرفه جویی در نفقه های تولید، سلیکا با جهیز واگذاری غلبه محور جلو عرضه شد؛ اما سوپرا همچنان محور عقب پایا ماند. نسل A70 سوپرا که بخاطر اولین جنین مزه رهایی را می چشید، با تجهیز به گوناگون سامانه های پیشرفته، نظیر ترمز ضدقفل ABS و جهیز تعلیق برقی TEMS تویوتا، درمقایسه با دو نسل گذشته قطع بیشتری داشت. رشد سوپرا با مدل های مختلف نسل A80 و پیشرانه ی 2JZ تکمیل شد؛ تویوتا سوپرا میزان ۲۰۰۲ با پیشرانه ی ۶ سیلندر تویین توربوشارژ و ۳۲۰ اسب بخار قدرت در زمانی کمتر از ۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت می رسید.

بیش از ۱۵ سال طول کشید تا تولید نسل جدید تویوتا سوپرا تأیید شود؛ اما طرفداران این مدل اسپرت ژاپنی، با انحصاری سازی استاندارد های مختلف و استفاده از پیشرانه های 1JZ و 2JZ در انواع مسابقات اتومبیل رانی بوسیله خصوص دریفت، همچنان اشتهار سوپرا را تو سطح جهانی زنده نگه داشتند. البته، این شرایط در ژاپن کاملا متفاوت است و سوپرا درکنار میزان های اسپرت و ماندگار برندهای ژاپن، همیشه افسانه خواهد بود. نسل جدید تویوتا سوپرا و ماجرای شرکت جنجالی با بی ام و را تو آخر مقاله تجسس می کنیم.تویوتا سلیکا GT-Four

محصول سال ۱۹۸۸

در مورد سلیکا مصاحبت کردیم، اما نسخه ی GT-Four ادبیات متفاوتی دارد. این میزان به طور ویژه بخاطر کسب مجوز شرکت تو مسابقات رالی قهرمانی جهان تولید شد؛ درواقع تویوتا برای شرکت در رالی، باید تعداد مشخصی از سلیکا GT-Four که از فناوری خودروی مسابقه ای کاربرد می کردند ولی بخاطر کاربرد ی جاده ای تغییر کرده بودند، تولید و عرضه می کرد. از ویژگی های خاص سلیکا GT-Four، سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک دائمی به همراه پیشرانه ی توربوشارژ 3S-GTE وجود. کارلوس ساینز، راننده ی اسپانیایی رالی و پدر کارلوس ساینز جونیور، قهرمانی های متعددی با تویوتا و سلیکا GT-Four تو سال های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ تصرف کرده است.لکسوس LS400

محصول سال ۱۹۸۹

اوایل دهه ی ۱۹۸۰، تویوتا تنها دو مدل پرچم دار کراون و سنچوری را در خط تولید داشت. این مدل تقریبا تنها در ژاپن مشتری داشتند؛ درحقیقت تویوتا نمی توانست با کراون و سنچوری که عزب در بناء مشهور بودند، با محصولات شناخته شده ی مرسدس بنز، بی ام و، جگوار و دیگر برندهای اروپایی در بازار جهانی رقابت کند. به همین خاطر، سال ۱۹۸۳ پروژه ی تولید یک سدان لوکس و بزرگ به عنوان پرچم دار تویوتا در کشورهای خارجی با کنیه اشاره F1 آغاز شد. با کمک ۶۰ طراح، ۱۴۰۰ مهندس، ۲۴۰۰ تکنسین و ۲۰۰ کارگر، پنج سال زمان بخاطر مدل سازی و بیش از یک میلیارد دلار هزینه برای جستار و توسعه شاسی، پیشرانه ی کاملاً متاخر V8 و انواع برگ لوکس خرج شد تا درنهایت، محصول پرچم دار صادراتی تویوتا با کد «سدان لوکس» یا LS رونمایی شد. لکسوس LS400 پس از آزمایش ۴۵۰ مدل اولیه، ۹۰۰ طرح پیشرانه و خلال کردن مسافتی پیش از ۲/۷ میلیون کیلومتر در نسخه پیش تولید در جاده ها و مناطق مختلفی قرین کشورهای اروپایی، صحرای آریزونای آمریکا و عربستان صعودی و انواع اتوبان ها، به مرحله تولید رسید و همان چیزی بود که تویوتا نیاز داشت.

لکسوس LS400 انبوهی از تجهیزات لوکس و مدرن داشت که تذکر کامل موارد، یک مقاله اختصاصی و بلند احتیاج دارد. LS400 علاوه پیاده شدن اینکه آغازگر برند جدید لکسوس بود، درون دو سال ابتدایی تولیدش، پرفروش ترین خودروی لوکس آمریکا شد و بالاتر از طولانی رقبای آلمانی قرار گرفت. تا امروز، پنج سلاله از لکسوس LS400 تولید شده است.تویوتا سِرا

محصول سال ۱۹۹۰

مدل AXV-II یکی از خودروهای مفهومی دهه ی ۱۹۸۰ تویوتا وجود که لباس گیری محصولی جدید و متفاوت از این همدستی تو دهه ی ۱۹۹۰ را پایه گذاری کرد. سال ۱۹۹۰، تویوتا کوپه ی هاچ بک سرا (Sera) را با حجم کابین ۲ ۲ رونمایی کرد که شباهت بسیاری بوسیله مقیاس مفهومی AXV-II داشت. تویوتا سرا از پیشرانه ی چهار سیلندر ۱/۵ لیتری سری E استفاده می کرد که قوای محرکه ای معمولی است؛ ولی در بسرنوشت شوم دچار کردن طراحی عضو و فضای تویی در کلاس سوپراسپرت ها فراغت می گرفت. طرح اتاقک خلبانی فضای تویی درکنار درهایی که بوسیله حالت پروانه ای بازوبسته می شدند، تویوتا سرا را کوپه ای اختصاص دربرابر دیگر خوروها مدال می انصاف. گوردن موری در طراحی و تولید درهای پروانه ای سوپراسپرت مک لارن F1، از تویوتا سرا الهام گرفت و پیش از این بی قراری تنها آلفارومئو استراداله کلاسیک از طرحی مانند خودروساز ژاپنی استفاده می کرد.تویوتا راو۴

ثمر سال ۱۹۹۴

تویوتا راو۴ مقدماتی خودروی جهان درون کلاس شاسی بلند/کراس اور کوچک و کامپکت بود که مسیری پرسود را بخاطر باهم اتحاد کردن های مختلف هموار کرد. تویوتا RAV4 را برای پاسخ به تقاضای متاخر بازار تولید کرد؛ خودرویی با ویژگی های کلاس شاسی بلند مثل اوج بیش با سطح زمین، مجری متعاقب جادار، دید گسترده راننده بوسیله اطراف و سیستم انتقال قدرت چهارچرخ محرک به همراه قابلیت های میزان های کامپکت شامل فرمان پذیری مناسب و مصرف سوخت پایین. قطعا چنانچه قرار است یک کلاس جدید در خودروسازی ایجاد شود، تویوتا بهترین شرکت برای این فقره خواهد بود. تولید پنج دودمان مختلف از راو۴ تا امروز و قرار ستاندن در سیاهه پرفروش خودروهای تویوتا، نشان دهنده ی غرض جماز این برند ژاپنی است.تویوتا پریوس

محصول سال ۱۹۹۷

پریوس (Prius، تلفظ ژاپنی پریوسو)، مقدماتی قدم تویوتا برای ورود به میدان جدید خودروی پاک بود. تویوتا با پریوس مسیری را انتخاب کرد که داخل آن محصولات دیزل به حاشیه می رفتند و باید قبول کرد که توفیق آمیز بوده است. تویوتا پریوس باوجود انتقادهای کثرت طرفداران خودروهای بنزینی و بازی تبلیغاتی هوادارن محیط زیست، نقش مهمی داخل پیشرفت فناوری هیبرید داشت. این میزان تا امروز به پنجمین نسل خود روان است و سهم عظمت در فروش ۱۰ میلیون دستگاه خودروی هیبرید تویوتا و لکسوس دارد. پریوس واژه ای لاتین به معنی «ابتدایی» است.تویوتا یاریس

دشت سال ۱۹۹۹

تویوتا یاریس (Yaris، تلفظ ژاپنی یاریسو) درون نگاه اول خودرویی دوست داشتنی به نظر نمی رسد و شاید نتوان ویژگی جالبی در آن پیدا کرد. اما یاریس، چکیده ی بهترین های تویوتا است؛ هر چیزی که از محصول تویوتا انتظار داریم، در این هاچ بک کوچک و ارزشمند روشن می شود. قوای محرکه دلگشا پیدایش و مقاوم و نیکوترین فضای ممکن در کوچک ترین بدنه، تعریف انعام برای یاریس است. به زودی سراب چهارم تویوتا یاریس رونمایی می شود تا ادامه دهنده ی شهرت بی بسان این برند ژاپنی داخل تولید خودروهای کاربردی و کوچک باشد.تویوتا IQ

ثمر سال ۲۰۰۸

معیار شهری و کوچک تویوتا iQ به طور رسمی بین خودروهای چهارصندلی طبقه بندی می شود اما تا اینکه مقام های بزرگ ترین شریک خودروسازی ژاپن غم اظهار می کنند که ظرفیت واقعی کابین iQ، سه سرنشین با حالت ۱ ۳ است. درواقع در حالت صندلی های ۱ ۳، صندلی آخر کاربردی ندارد و در دنیای واقعی، فضای تویی iQ برای سه سرنشین طراحی شده است. iQ را باید جزو معدود خودروهای مخصوص ژاپنی بدانیم که گاهی اوقات از مسکن فرار می بطی ء و در کشورهای دیگر فروخته می شود تا بوسیله همه یادآوری شود که طرز تفکر خودروسازهای این کشور، متجاوز متفاوت است.تویوتا 86

ثمر سال ۲۰۱۲

پس از یک وقفه ی طولانی، تویوتا سرانجام در اوایل دهه ی ۲۰۱۰ با خودرویی اسپرت از نحو رسید که با دستیار سوبارو، کاملاً برای طرفداران محصولات کلاسیک و ماندگار شریک تولید شده بود. تویوتا 86 خواه GT86، یکی از سرزنده ترین و کیف بخش ترین خودروهای اسپرت مناسب ارج چند سال اخیر محسوب می شود؛ رانندگی با 86 یا برادر دوقلواش سوبارو BRZ، چیزی مگر لذت و هیجان ناب کنترل خودرو بوسیله همراه ندارد. درون 86 نباید دنبال قدرت ارتفاع بود؛ مقدار این استاندارد تو شاسی بی نظیر، توزیع پیمانه ۵۳/۴۷، مرکز ثقل پایین، فرمان پذیری زبر العاده، پیشرانه ی ۴ سیلندر باکسر نفس کشیدن غریزی تاسیس سوبارو و ادای حرمت به افسانه های تویوتا 2000GT و کرولا AE86 است.

تویوتا 86 در سال ۲۰۱۲ از نگاه بسیاری از رسانه های برومند جهان شبیه اتوکار (Autocar) و تاپ انسداد (Top Gear) بهینه خودروی سال اعلام شد. همچنین پیشرانه ی D-S4 باکسر سوبارو حزن در سال ۲۰۱۳، جزو نیکوترین های گیتی در سیاهه ارگان ی واردز اتو (Ward’s Auto) وجود. تویوتا با چند تغییر کوچک فنی و ظاهری، هنوز هم میزان 86 را تولید می کند.نیکوترین خودروهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ تویوتا؛ نسل جدید کرولا و سوپرا



از اولین نمونه تا جدیدترین خودروهای تویوتا را درنظر گرفتیم تا این مقاله به ته برسد. به عنوان برترین خودروهای متاخر تویوتا، باید کرولا و سوپرا را به چند دلیل، تو صدر فهرست بدیع ترین ها قرار قسط. البته اگر بخواهیم واقع بین باشیم، باید سلسله های جدید مدل های سنچوری، کراون، کمری، الفارد، آوالون و هایلندر را درون مقایسه با برندهای دیگر برتر بدانیم؛ ولی کرولا و سوپرا، دو پاره معیار های خوش ارزش اقتصادی و اسپرت را پوشش می دهند. نسل دوازدهم کرولا، واقعا یک تویوتای خالص است؛ کیفیت ساخت بالا، طراحی تهاجمی، کابین جادار و کامل مواردی که از بزرگ ترین خودروساز ژاپن انتظار داریم، تو جدیدترین کرولا حیات دارد. علاوه به خشکی امدن این، نسخه ی هیبرید کرولا، بهترین مدل در این کلاس از خودروها است که می نبوغ با بانوا کم قیمت خریداری کرد.



نسل پنجم سوپرا (کد A90)، جنجال اضافی برپا کرد. بسیاری از طرفداران قدیمی، مشارکت تویوتا با بی ام و و خط تولید مشترک سوپرا داخل اتریش را دون سؤال بردند؛ سوپرا مدل ۲۰۲۰ از پیشرانه و تجهیزات داخلی بی ام و استعمال می کند و بنابراین با سلاله های گذشته، کاملاً تو تباین است. خبری از قصه ی سری موتورهای JZ تویوتا نیست و همین یک مورد، سراب جدید سوپرا را در نگاه بسیاری از هواداران، یک شکست تعریف می یواش. اما سوپرا مدل ۲۰۲۰، مولود همکاری دو شرکت تویوتا و بی ام و است؛ دو برندی که در طول تاریخ، دستاوردهای بی شمار و اشتباه های بسیار کمی داشته اند. پیشرانه ی ۶ استوانه ۳ لیتری توربوشارژ بی ام و اندوه با غلبه ۳۳۵ اسب دود همراه است که در زمان۴/۳ ثانیه سوپرا را به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت می رساند. البته متشابه رسوم ابد خودروسازهای ژاپنی، غلبه واقعی کمی بیشتر از مغز اعلام شده است؛ قطعا سری JZ سطح دیگری دارد و تا امروز هم چند مایه سوپرا ۲۰۲۰ با این سواری تیونینگ شده است، اما بدون انبازی مشترک ژاپنی ها و آلمانی ها دوده جدید این کوپه ی اسپرت تولید نمی شد.



در مورد شاسی و طراحی نمی نبوغ انتقاد وقار داشت ولی شاید همه ی ما انتظار پیشرانه ی 3JZ با نسل جدید سوپرا داشتیم؛ اما توسعه ی صفر تا قرن موتور و قوای محرکه برای یک خودروی اسپرت که حجم تولید اضافی غصه نخواهد داشت، امروز از محاسبه اقتصادی توجیه کردنی نیست. جالب این است که بیشتر منتقدهای سوپرا A90، کسانی هستند که بیشتر با دنیای اینترنت سروکار دارند تا رانندگی و خودرو؛ احتمال اینکه چنین افرادی سوپرا A90 را بخرند، بیش کم است. آخرین پیشرانه ی ۶ سیلندر خطی تویوتا با عملکرد عالی، همان 2JZ حیات که نزدیک بوسیله سه دهه عمر دارد. اصلا چرا تویوتا از پیشرانه ی ساخت بی ام و استفاده نکند؟ خودروساز مطرح باواریا چند دهه است که درون تولید چنین پیشرانه هایی فعالیت دارد و در دورانی که باطراوت ترین قوانین آلایندگی، مصرف سوخت و حفاظت از محیط زیست وجود دارد هم، موتور ۶ استوانه تولید می کند.



شرایط امروز با دهه ی ۱۹۹۰ فرق می درنگ. تو مورد شاسی، واقعا می توان به مهندسی تویوتا شک کرد؟ چنانچه محصولات باستانی را پهلو بگذاریم، کوپه ی GT86 مصداق هنر آویشن مهندسی تویوتا در تولید، تنظیم، تیونینگ شاسی و امر پذیری داخل سال های اخیر است. شاید اگر تویوتا جعبه دنده ی دستی را از همان سال نخست تولید با سوپرا همراه می کرد، انتخاب بهتری وجود. انتقاد به طراحی اتاقک و تجهیزات داخلی بی ام و، چندان درک کردنی نیست؛ فرمان ۱۰۰ درصد تاسیس تویوتا است و دیگر حصه های کابین حزن باکیفیت بی ام و نمایش می شود که اصلا نکته ای منفی نیست. قابلیت ارتقاپذیری پیشرانه ی B58 بی ام و واقعا ثابت شده است؛ عزب با چند تغییر کوچک و بدون نیاز بوسیله قطعات، قدرت خروجی به چرخ ها تا ۴۰۰ اسب دود هم می رسد. قطعا سوپرای جدید مشکلاتی مانند طرح دریچه های هوای بخش های مخلتف بدنه، قدر کم و مدل سازی خسته کننده ی نمای جلو را دارد، اما نباید نسخه ی طولانی یک خودرو را به این راحتی پیچید.

مشکل پا بر جا انتقادها داستان دیگری است. بسیاری از افراد، استاندارد کارخانه ای و استاندارد سوپرا A90 را با نمونه ی تا دندان تیونینگ و ارتقاداده شده ی A80 مقایسه می کنند. اگر تنها یک سال به شرکت های تیونینگ و کارگاه های شخصی فرصت بدهیم، چهره ی واقعی A90 مشهود خواهد شد.

رانندگی با کدام مدل از خودروهای تویوتا را تجربه کرده اید؟ به رویت شما، بهترین خودروی تاریخ این برند ژاپنی چیست؟بیشتر بخوانید:آیا رینگ های بزرگ مرطوب سواری خودرو را بی آب برنده می کنند؟آئودی RS Q3 و RS Q3 اسپرت بک رونمایی شدندمهندسی بی نهایت؛ پورشه تایکان ۲۰۲۰شاسی اهتزاز نیسان پاترول 2020 رونمایی شدقایق تفریحی و مجهز لکسوس LY650 تولید شد
مسئله بازسازی و بهسازی مجموعه تئاترشهر بعد از گذشت ۱۲ سال هنوز دنباله دارد، عمارتی که به عنوان دل تپنده تئاتر ایران در سال ۱۳۴۶ افتتاح شد و سفت در جشن متولد ۴۰ سالگی به مقصد بلوغ و پختگی تصمیم گرفت تا دستی به سر و گوش خویشتن بکشد، تا وهله دیگر شمایلش متشابه گذشته پابرجا، استوار، زیبا و هنرمندانه تو چهارراه ولیعصر داخل رویت هنرمندان و دلدادگان نمایش جذاب و جریان ساز آید.

از تک مورد تالار های اقماری این مجموعه گرفته تا راهروها و راه پله ها، از کارگاه دکور تا تالارهای به نسیان سپرده شده ای در برابر بناء خورشید تو پسِ این ۱۲ سال، هنوز رگه و مدال مهندسان و معماران را با خود حمل می کنند.

درون بهمن ماه ۱۳۹۷ و همزمان با برگزاری سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، زمزمه تعطیلی سالن اصلی مجموعه برای بازسازی و به سازی دوباره میان هنرمندان و علاقمندان بوسیله تئاتر پیچید؛ اما قرارداد اجرای ارائه ملاقات» به کارگردانی پارسا پیروزفر مانع از آن شد.

با رسیدن به نصف اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ و اتمام قرارداد اجرای ارائه پیروزفر، جنین دیگر درهای تالار اصلی مجموعه تئاترشهر برای سیلان بازسازی و به سازی به روی مخاطبان سپرده شد. در ابتدا بنا وجود تا تالار حقیقی مجموعه تماشاخانه شهر برای تعمیر ماشینری و تعویض صندلی های خود تا ژایان شهریورماه از هیچ اثر نمایشی میزبانی نکند.

ولی با وجود آنکه مقرر شده بود تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۸ درهای سالن اصلی این مجموعه به روی مخاطبان هنر تماشاخانه گشوده شود، برخی اتفاقات پیش دماغ نشده از یکسره تعمیرات کامل و تغییر تبالوی برق ماشینری این سالن روند بازگشایی را با تبدیل مواجه کرد.

شهرام کرمی مدیرکل دایره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با ایرنا درباره بازگشای تالار اصلی مجموعه تئاترشهر به ایرنا گفت: طبق دستور کار ریزی های عمل شده بنا بود تا این تالار درون انتهای شهریور ماه بازگشایی شود و حتی ما برای ایام  محرم دستور کار هایی را برای میزبانی این سالن از آثار نمایشی تو دید داشتیم.

وی ادامه قسط: به سبب برخی از اتفاقات پیش بینی نشده در مسیر ترمیم و بوسیله سازی، پیمانکاران به شکل ۲۴ ساعته در تمامی روزهای هفته مشغول فعالیت بوده اند. ولی طبق پروگرام ژیش رو روند نوسازی و بازسازی تالار اصلی کلکسیون تماشاخانه ولایت حدود دو ماه دیگر قطها بوسیله آخر خواهد رسید.



احترام گذاردن مخاطبان الویت دستور کار های راه اندازی کل هنرهای نمایشی است

بوسیله گفته کرمی تکریم و پاسداشت مخاطبان مرزوبوم اتیکت و هنر از جمله دوستداران هنر نمایش از عموم مهمترین رسالت های اداره بی مو هنرهای نمایشی و سالن های تابعه این سازمان کچل شبیه کلکسیون تئاترشهر است. به همین انگیزه غرض گرفتیم تا با صرف زمان و فرصت بیشتری تمامی تغییرات برای روزآمدی سالن پا بر جا مجموعه تئاترشهر را درون رخصت امر استراحت دهیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین فداکار از اقدامات و فعالیت های صورت گرفته تو جریان روند نوسازی که درون تعهدات پیمانکار نبود، در راستای تجلیل و شأن مخاطبان به مجموعه فعالیت های پیمانکار افزوده شده و یکی از دلایل تاخیر درون بازسازی سالن پا بر جا کلکسیون تئاترشهر بوسیله افزوده شدن این تعهدات بازمی گردد.



بروز برخی اتفاقات پیش دماغ نشده برهان تاخیر

نیز زهرا نوروزی سرپرست دفتر طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تو صحبت با ایرنا با اخبار آنکه نیمه آبان ماه تماشاگر آغاز فعالیت مجدد تالار اصلی مجموعه تئاترشهر خواهیم بود یادآور شد: در ادامه قضیه تعمیر ماشینری مجموعه تئاترشهر پیمانکار متوجه شد که تابلوی صاعقه قدیمی پاسخگوی نیازهای ماشینری جدید نخواهد بود. به همین سبب یکی از دلایلی که باعث تاخیر داخل اتمام پروژه بازسازی و نوسازی تالار پا بر جا مجموعه تئاترشهر شد به تحول تمام و نصب تابلو صاعقه متاخر سالن اصلی مجموعه تئاترشهر باز می گردد.

نوروزی با تاکید بر آنکه مسئله بازسازی و نوسازی سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر مطابق برنامه پیشرفته و جدیت پیمانکار برای اجرای برخی از امور که تعهدی بخاطر اجرای آنها مطابق قرداد نداشت کمی برنامه را با تاخیر مواجه باریک است گفت: به شکل فشرده داخل حال انجام کارها هستیم و مخاطبان تئاتر بعد از باز کردن سالن پا بر جا کلکسیون تئاتر ولایت با سالنی به روز و امکاناتی کارآمد مواجه خواهند وجود.



بیشتر کارهای روند بازسازی سالن اصلی کلکسیون تئاترشهر عمل شده

سرپرست دکه طرح های عمرانی وزارت ادب و ارشاد اسلامی با اعتراف آنکه بیشتر کارهای روند نوسازی و بازسازی تالار واقعی کلکسیون تئاترشهر عمل پذیرفته یادآور شد: بوسیله تمایل رب سپس از جابجایی و اتمام ماشینری مجموعه تئاترشهر و جاگذاری صندلی های جدید در نیمه آبان ماه تماشایی بازگشایی و فعالیت مجدد سالن اصلی کلکسیون تماشاخانه ده خواهیم حیات.
تپسل، یک شبکه ی هوشمند تبلیغات دیجیتال است که سال ۹۴ کار خود را با ارائه ی درخت سرو تبلیغات ویدئویی در برنامه ای، برای ابتدایی کود درون ایران فاتحه کرد و بعدها قدم ی خدمات خود را بوسیله طیف وسیعی از راهکارهای تبلیغات دیجیتال گسترش رحم. درون حال مجهز تپسل با در اختیار داشتن میلیون ها کاربر فعال و طیف وسیع ای از رسانه های دیجیتال، تکیه گاه بسیاری از برندهای ایرانی و بین المللی را به خود احضار کرده است.

اخیرا این آژانس دیجیتال مارکتینگ توانسته است به عنوان آژانس انحصاری تبلیغات سرچ ادز جمیع بازار، شاخه ای جدید را به فعالیت های کلکسیون تکثیر کند.  مدیا اد دیگر پلتفرم این مجموعه، تبلیغات تو وب سایت ها را به عهده دارد، تگرو پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ در شبکه های اجتماعی است.  بوسیله همین مناسبت فرصت را غنیمت شمرده و با آقای سبحان فروغی، مدیرعامل تپسل گفتگویی انجام دادیم. درون امتداد همراه زومیت باشید:

تماشا در آپارات | تماشا در یوتیوب



آیا شما از سرو های تپسل کاربرد کرده اید؟بیشتر بخوانید:فیروزه پلت در راستای تسهیل تنخواه گذاری روی استارتاپ ها راه اندازی می شوددیوار با تصاحب آی هوم، تو جای پا ساماندهی آگهی املاک استبا بطی ء افزار فروشگاهی دشت همکاران جهیز آشنا شویدرویداد بین المللی سلامت دیجیتال در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شدتولید رخت خانگی مادیران از اواخر شهریور ماه آغاز می شود