ژست اپتیک

در ماه‌های گذشته تلاش کرده ‌برای پیشبرد اهداف یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های کشور با بسیار از ۴۰میلیون بیمه‌گذار و افراد دون پوشش، با سازمان‌ها و نهادهای متنوع روابط عمیقی برقرار بطی ء تا علاوه به خشکی امدن اخذ مطالبات این سازمان، بتواند خدمات بهتری را بوسیله بیمه‌شدگانش ارائه دهد. در شرایطی که کشور به‌دنبال تحریم‌های یکجانبه آمریکا با مشکلات اقتصادی دست‌به‌گریبان است و سفره مردم خالی‌تر از قبل شده، دایره تامین مدنی می‌تواند با عرضه خدمات کم ارزش و حمایت از بیمه‌شدگان به‌خصوص بازنشستگان،

بخشی از چالش‌ها را پوشش دهد. محمد زدا، سرپرستسازمان تامین اجتماعیکه مجاهدت می‌کند با رسانه‌ها وابستگی خوب و نزدیکی داشته باشد، هفته گذشته مهمان روزنامه همشهری بود و علاوه بر ملاقات از بخش‌های مختلف تحریریه و دیدار با مدیرعامل، مدیرمسئول و سردبیر روزنامه، گفت‌وگویی اختصاصی هم با روزنامه انجام انصاف.

او در این گفت‌وگو از اجرای همسان‌سازی‌ حقوق بازنشستگان به‌عنوان مهم‌ترین مطالبه این قشر جامعه، صیقل مطالبات مراکز درمانی طرف پیمان نامه با سازمان تأمین اجتماعی ازجمله داروخانه‌ها، تعامل با وزارت بهداشت و همچنین مقیاس طلب‌های راه اندازی تأمین اجتماعی از طالع گفت. او با رد هرگونه ورشکستگی و خطر آن داخل راه اندازی تامین اجتماعی، گفت: در تامین اجتماعی بوسیله هیچگاه نشانی با بحران مالی مواجه نیستیم چراکه ۱۸۰هزار میلیارد تومان از طالع طلب داریم. موضوع بدهی‌های موسسه تأمین مدنی به وزارت بهداشت و... در سال‌های گذشته بارها مطرح شده و مسئولان این سازمان بارها به پرداخت این مطالبات ضامن شده‌اند، ولی همچنان شاهدیم که این چالش ادامه دارد، چرا این شاق حل نمی‌شود؟

۴۶هزار شخص و بنگاه اقتصادی درمانی ازجمله بخش‌هایی ازوزارت بهداشت برای کمک به ارائه خدمات بهتر از لفظ سازمان تأمین اجتماعی (داخل فضاهایی که درمان یمین ما نمی‌توانند درخت سرو ارائه دهند) با ما طرف قرارداد هستند. درواقع اینها جایگزین شده‌اند تا آدم بتوانند با پرداخت فرانشیز از خدمات بهتری بهره‌مند شوند. درنظر داشته باشید که تأمین اجتماعی مخاطبان بی‌شماری دارد و ما هم‌اکنون تغییر شده‌ایم به نخستین خریدار نوکری درون تداوی کشور و البته دومین تولیدکننده خدمات درمان در کشور با حدود ۸۱بیمارستان و ۳۵۰درمانگاه، کلینیک، پلی‌کلینیک و دیکلینیک و...

و همگی اینها باعث می‌شود که ناخودآگاه گردش مالی سنگینی برای سازمان تأمین اجتماعی خلق کردن شود. به همین برهان هم‌اکنون راه اندازی به‌دلیل دشوار نقدینگی و تأکید می‌کنم نه مشکلات مالی، نتوانسته بخشی از بدهی‌های خود را صیقل کند. البته غلام برای این موضوع رسما عذرخواهی می‌کنم، به این علت که درک می‌کنم شرایط را و اینکه می‌دانیم که بیمه‌شده‌ها و به‌خصوص بازنشسته‌های ما با چه مشکلاتی روبه‌رو هستند و می‌دانیم که بخاطر یک بنگاه اقتصادی کوچک مشابه یک آزمایشگاه و یا داروخانه‌ای که ناچیز از ۱۰نفر کارمند دارد، تأخیر در پرداخت‌ها تا چه اندازه مشکل ابداع خواهد کرد. می‌دانم آنها اگر نتوانند به‌موقع درآمد خود را تأمین کنند، با چالش روبه‌رو می‌شوند و به‌طور قطع جنگ در اینگونه بنگاه‌ها به‌مراتب سنگین‌تر از بنگاه‌های اقتصادی ارشد است که دارای زیاد از یک هزارنفر شاغل هستند. بوسیله شرایط داروخانه‌ها اشاره کردید، بسیاری از داروخانه‌ها به‌دلیل مشکلات مالی و مطالباتشان از شرکت‌های بیمه ازجمله تأمین مدنی اعلام ورشکستگی کرده‌اند و اعلام می‌کنند که چندین‌ماه است که هیچگاه دریافتی از شرکت‌های بیمه نداشته‌اند؛ دایره تأمین اجتماعی چقدر بدهی به داروخانه‌ها دارد و آخرین پرداختی شما مربوط بوسیله چه ماهی است؟

اتفاقا تأمین اجتماعی داخل صیقل بدهی‌هایش در چند ‌ماه اخیر بهترین و مناسب‌ترین حالت پرداخت را بوسیله داروخانه‌ها داشته است؛ به‌طوری که مهتر انجمن داروسازان ایران، داخل نامه‌ای که در رسانه‌ها همچنین منتشر شد، از به‌روزشدن پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از لفظ سازمان تأمین مدنی تشکر کرد، البته این وظیفه موسسه بوده است. ضمن اینکه در مسئله صیقل بوسیله داروخانه‌ها داخل این دوره سیاست جدیدی اجرا شد که باعث شد مشکلات کم شود. تا چندماه پیش دادرسی تأمین اجتماعی بر این وجود که درون سراسر کشور یک پرداختی داشته باشد فقط بخاطر داروخانه‌ها و خواه بیمارستان‌های دانشگاهی و خصوصی ولی در دوره ما برنامه‌ریزی‌ اینگونه است که مبلغ پرداختی داخل اختیار مدیر علاج استان استراحت داده شود تا با توجه بوسیله شرایط محیطی و منطقه‌ای تصمیم بگیرد که اولویت با داروخانه‌هاست خواه بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها و...

در واقع اولویت‌ها براساس نیازسنجی‌ها عمل می‌شود، برای همین نمی‌توانیم بگوییم که داروخانه‌ها و یا بیمارستان‌ها چندماه طلبکار هستند؛ بوسیله این علت که در برخی استان‌ها با توجه به اولویت‌های گفته‌شده فداکار جلوتر هستند و فداکار عقب‌تر. البته یک سری اقدامات هم برای حل مشکلات انجام شده است. به‌طور مثال، ۵هزارمیلیارد تومان التماس کردیم به‌عنوان اسناد انبار که این رقم مسبوق فاز عملیاتی شده است یعنی قبول و تأمین اعتبار در حال ادا است و به‌زودی درون جوانمردی سازمان قرار خواهد گرفت و با این منابع بدون‌شک سعی می‌کنیم که بار مطالباتمان را کمتر کنیم. داخل فروردین‌ماه با وجود عزب ۱۵روز کار کننده و اینکه تقریبا جهیز وصولی‌مان تعطیل بود، نزدیک به ۲۸۰میلیارد تومان به طرف‌های بخش خصوصی پرداختی داشتیم. همچنین به‌زودی مبلغی هم برای دانشگاه‌های علوم پزشکی واریز خواهیم کرد. زمان دریافت ۵هزارمیلیارد تومان و پرداخت‌های جدید براساس آن معین نیست؟

نمی‌توانم زمان دقیقی را بگویم به این علت که باید موسسه دستور کار و بودجه زمان دقیق را اعلام کند اما با توجه به پیگیری‌هایی که دوستان انجام می‌دهند، می‌توانم بگویم جای نگرانی نیست و به‌زودی این نما جستجوگر می‌شود. همچنین بحث تهاتر را انجام داده‌ایم. به‌عنوان مثال، تخیل کنید که ما در منطقه‌ای از شهرداری طلبکار هستیم، شهرداری آن منطقه بابت تغییر کاربری و خواه هر موضوع دیگری از یک بیمارستان دانشگاهی یا بیمارستان خصوصی بستانکار است این امکان را مجهز و نرم‌افزارش را تهیه کردیم که بین این بدهی‌ها و مطالبات متبادل صورت گیرد.

همچنین بخشنامه‌ای نوشتیم و در سراسر ملک آماده هستیم که از محل تهاترهای سه‌جانبه غم بخشی از فشار را اندک کنیم. در دو سه‌ماه گذشته که مسئولیت اداره تأمین اجتماعی را برعهده داشته‌ام، برای پرداخت بدهی‌ها و کاهش آن کامل تلاشم را کرده‌ام و نزدیک به ۴هزار میلیارد تومان پرداختی داشته‌ایم. تمام کوششم این است که از شرمندگی دوستان بیرون شویم و مکان دارد باز حزن بگویم که مشکلات را دریافتن می‌کنم و غلام و دوستان دیگرم درون سازمان به‌دنبال راهکارهایی برای حل مشکلات هستیم. یکی از مهم‌ترین مطالباتی که هموار از شما خواسته شده؛ اجرای همسان‌سازی‌ حقوق بازنشسته‌های تأمین اجتماعی است، البته شما هم در این زمینه قول‌هایی برای انجام داده‌اید و اینک بازنشسته‌ها به‌خصوص باتوجه بوسیله شرایط اقتصادی کنونی و فشارهای مالی چشم‌انتظار اجرای آن هستند. لطفا درباره زمان ایفا و مشکلاتی که در این بنیان وجود دارد، توضیح دهید؟

تو قانون تأمین مدنی موضوعی بوسیله نام همسان‌سازی‌ حیات ندارد اما تو قانون برنامه ششم این مناظره وجود دارد. یعنی دولت مکلف است که این حکم را انجام دهد و این وظیفه بر عهده ما گذاشته شده، البته ما برای ارتکاب دو بار حکم داشتیم؛ نخست اینکه مدل اجرایی فرمان را پیش‌بینی کنیم به این علت که همسان‌سازی‌ استاندارد مشخصی نداشت. مثلا یک مدل این بود که بوسیله همه عددی را اضافه کنیم خواه یک مدل دیگر این حیات که بوسیله حداقل‌بگیرها یک عدد را اضافه کنیم و بوسیله سایر سطوح یک عدد دیگر و خواه استاندارد دیگر این حیات که افراد بازنشسته و افراد شاغل را در همان پست هماهنگ کنیم و درصدی بدهیم و یا اینکه مقیاس دیگر این بود ببینیم درون سال‌هایی که فرد ضایع بیمه پرداخت کرده، چه کسری و چه حدی بین حداقل و حداکثر حقوق را داده است، آن را میانگین بگیریم و مادام‌العمر آن را صیقل کنیم؛

به هر حال مدل‌های مختلفی حیات داشت و هرکدام از این مدل‌ها هم طرفداران و مخالفان خاص خود را داشتند. اما نیکوترین حکم را در این دیدیم که از مجلس برجسته بازنشستگان تأمین اجتماعی دعوت کنیم که بخاطر رسیدن بوسیله مقیاس ویژه با ما انبازی کنند. جلسات فشرده و سنگینی برگزار شد و درون نهایت به مدل واحدی رسیدیم. درواقع فاز یک را انجام دادیم اما داخل فاز۲ به‌دنبال تأمین منابع مالی هستیم. همچنین براساس آن مدلی که کمیسیون بازنشستگی کشوری تدارک دیده‌است، برای سال اول ۱۲هزار میلیارد تومان پول نیاز است که ما این رقم را بوسیله دولت اخبار کرده‌ایم و به محض اینکه تأمین اعتبار شود، از نظر امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری طی ۴۸ساعت می‌توانیم آن را اجرایی کنیم. این تأمین مالی چه زمانی قیافه خواهد گرفت و عملا چه زمانی بازنشسته‌های تأمین مدنی می‌توانند تماشایی اجرای همسان‌سازی‌ حقوق باشند؟

ما فرکانس‌های متجاوز عطا را از لفظ اقبال داشته‌ایم که علامت می‌دهد منظور دارند این حکم را انجام دهند و منابع لازم را پرداخت کنند اما بوسیله هر حال مواجه شدیم با ضربت که بوسیله گفته بسیاری در ۱۰۰سال اخیر بی‌سابقه بوده است و دولت بخاطر حل مشکلات سیل‌زدگان اعتبارات بسیاری را هزینه کرده است. به‌نظرم اگر این رخداد پیش نمی‌آمد، می‌توانستیم زودتر از اینها ناموس را شهود کنیم اما به هر حال باید مشکلات کشور را درک کرد، چراکه اقبال از دید نقدینگی دچار مشکل است. یعنی اینکه در سال‌جاری بازنشستگان منتظر اجرای همسان‌سازی‌ حقوقشان نباشند؟

نه رد می‌کنم و نه تأیید، به این علت که غلام نمی‌توانم از طرف مقابل یعنی دولت حرف بزنم اما آنچه در مصوبه بودجه سال‌۹۸ و در تبصره‌۵ بند واو آمده است، این است که ۵۰هزارمیلیارد تومان از دولت به سازمان تأمین مدنی پرداخت شود بابت مطالبات این سازمان خیر بابت همسان‌سازی،‌ اما حتی چنانچه این پول را غم ‌بگیریم، حاضر هستیم این نما را داخل جوانمردی بازنشسته‌ها فراغت دهیم. به‌دلیل اینکه باید توجه ویژه‌ای به بازنشسته‌ها داشته باشیم چراکه می‌دانیم که سفره‌شان تو اثر نوسانات اقتصادی کوچک‌تر شده است به همین برهان حاضر هستیم از نگرش منابع اداره تأمین اجتماعی این کار را عمل دهیم. از بین ۳ ابرچالشی که کمک فاتحه رئیس‌جمهور آقای جهانگیری برای ناحیه اشعار کرده است، یکی به موضوع صندوق‌های بازنشستگی بازمی‌گردد و داخل این بین بسیاری از کارشناسان بر این باورند که موسسه تأمین اجتماعی به‌دلیل مشکلات مالی دچار بحران موکد شده ‌و پیش‌بینی می‌شود که به‌دلیل نبود تعادل در درآمدها و هزینه‌ها، سازمان ورشکسته شود؛ موضوعی که نگرانی‌های بسیاری را درون بین بیمه‌شدگان شما و بازنشسته‌ها به‌وجود آورده است، لطفا به این نگرانی پاسخ مشخصی دهید. آیا دایره تأمین اجتماعی درحال افلاس است؟

ما در تأمین اجتماعی به هیچ عنوان با بحران مالی مواجه نیستیم و جای نگرانی اصلا حیات ندارد، به این علت که ما حداقل از طالع ۱۸۰هزار میلیارد تومان طلبکار هستیم. ضمن اینکه بدهی ما در حدود ۵، ۶هزار میلیارد تومان به دانشگاه‌ها و در مجموع با بدهی‌ها به وزارت بهداشت و... در مجموع ۱۲، ۱۳هزار میلیارد تومان است به همین دلیل می‌گویم که اصلا جای نگرانی ازاله. تو واقع چالش‌ اصلی ما به‌دلیل کاستی نقدینگی است. قاطعانه به تمام افرادی که مافوق پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند (که زیاد از ۴۰میلیون نفرند) می‌گویم به هیچ نشانی جای نگرانی داخل سازمان حیات ندارد؛ اگرچه با مشکلات و بدهی‌های دپوشده روبه‌رو هستیم. ضمن اینکه داخل سال‌های اخیر حقوق بازنشسته‌ها رجحان مطلع ما بوده است و یک روز تا به حال نیز این پرداخت‌ها دیر نشده است. ما حتی عیدی بازنشسته‌ها را یک روز دنبال نینداخته‌ایم. از جهت دیگر باید بیمه‌شدگان و بازنشستگان و افراد زیر پوشش ما درنظر داشته باشند که برای سازمان‌هایی از سنخ تأمین اجتماعی در دنیا ورشکستگی مفهوم ندارد. تو ماده۲۸ روال تأمین مدنی ۳درصد صیقل ضایع بیمه به‌عهده نصیب و قسمت است و این ۳درصد اصلا به‌منزله همکاری مالی نیست؛ این امضایی است که دولت تعاقب سفته تأمین اجتماعی می‌زند، یعنی اگر به هر دلیل و تو هر زمانی اداره تأمین اجتماعی نتوانست تعهدات خویشتن را ارتکاب دهد، اقبال  ضامن تعهدهای تأمین اجتماعی است. بنابراین اخبار می‌کنم افلاس در تأمین مدنی اصلا مفهوم و معنایی ندارد و سازمان تأمین اجتماعی اصلا در شرایط ورشکستگی نیست. البته الان وضع مالی‌مان خوب است، خیلی غصه خوب و از همگی مهم‌تر اینکه از دولت ۱۸۰هزار میلیارد تومان طلبکاریم، برای همین هیچگاه نگرانی نداریم چراکه درصورت پرداخت این مطالبه قول می‌دهیم تا ۲۰سال آینده مشکلی نداشته باشیم. البته مقرر شده است تا به‌زودی۵۰هزار میلیارد تومان طبق تبصره‌۵ بند واو به موسسه پرداخت شود. علاوه براین، قرار است به‌زودی ۳۰ تا۴۰هزار میلیارد تومان بی آرامی داخل عوض بدهی‌های بانک‌ها به سازمان تهاتر رخساره گیرد و درصورت عملی‌شدن این پرداخت ما نه‌تنها طولانی بدهی‌هایمان را پرداخت می‌کنیم، بلکه دیگر مشکل نقدینگی هم نخواهیم داشت. ما در سرزمین باوجود مشکلات بسیار اقتصادی، هم‌اکنون تماشاگر یک همکاری بین دستگاه‌های دولتی و نهادهای دیگر هستیم، مثلا رابطه متجاوز خوبی بین تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت شکل گرفته است و با توجه به این شرایط و با همکاری دستگاه‌ها امیدواریم که بتوانیم وضعیت را گشایش ببخشیم و بتوانیم به افراد تحت پوشش تأمین اجتماعی به‌خصوص بازنشستگان خدمات مناسب‌تری را ارائه دهیم و در شرایط شاداب اقتصادی کنونی حامی و پشتیبان آنها باشیم.

ـ  ۱۸۰ هزار میلیارد تومان از شانس طلب داریم
ـ ۱۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای هم پایه سازی حقوق بازنشستگان لازم است
ـ سیل، اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان را با تاخیر رو به رو کرد
ـ موافق قانون بودجه، دولت باید امسال ۵۰ هزاره میلیارد تومان به تامین مدنی پرداخت کند

 ـ افلاس تامین اجتماعی مفهومی ندارد
 ـ صیقل حقوق بازنشستگان تقدم واقعی ماست
ـ صیقل حقوق بازنشستگان یک روزهم تاخیر نخواهد داشت
ـ وضعیت مالی مطمئن اجتماعی خیلی خوب است
  • ۹۸/۰۲/۲۲

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی